Prati nas

10 najtužnijih smrti u seriji ’Uvod u anatomiju’

Život

10 najtužnijih smrti u seriji ’Uvod u anatomiju’

Brojne tragične i tužne smrti obeležile su 11 sezona serije

Brojne tragične i tužne smrti obeležile su 11 sezona serije

Upozorenje: članak sadrži spojlere pa nemojte čitati ako niste pogledali poslednju epizodu 11. sezone serije Uvod u anatomiju.

Serija Uvod u anatomiju se prikazuje već 11 sezona i kao i u mnogim drugim medicinskim dramama, tragedije su sastavni deo njene priče. Mnogo je likova, što glavnih što sporednijih, koji su u seriji izgubili borbu sa smrću, pa je tako i obrt od pre nekoliko dana, u kome umire svima omiljeni lik, doktor Derek Shepherd, u najmanju ruku šokirao sve gledaoce.  Ali pored McDreamyjeve smrti još neke su obeležile 10 godina ove serije pa ćemo pokušati da ih rangiramo po emocijama koje su u nama pobudile.

harold

10. Harold O’Malley (George Dzundza ) – gospodin O’Malley bio je svima kao otac, a zaista je bio otac George-u, Jerry-ju i Ronny-ju. Ali bio je brižan i dobar i o svima je brinuo kao da su mu porodica. Njegov tragični kraj se zbio relativno brzo – pao je i povredio rame zbog čega je završio u bolnici. Ali tokom rutinske provere nađen mu je agresivni oblik kancera. George je hteo da to najsigurnije reši, ali je Harold ipak želeo da se tumor po svaku cenu odstrani. Posle operacije nisu uspeli da mu nameste tubu za disanje što je prouzrokovalo smrt. Ova smrt je takođe i uticala na Georgovu ishitrenu odluku da se oženi sa Callie a svi znamo kako se to završilo.

9. sva deca koja su umrla u seriji – svi mrzimo kada u seriji umiru deca, ali u Uvodu ih je bilo nebrojano puta. Jedna od onih koje se pamte bila je smrt male devojčice u petoj sezoni.  Njen otac je pokušavao da je odvede u Meksiko na eksperimentalno lečenje, ali je umesto toga, držeći je za ruku u bolničkoj postelji, opisivao peščane plaže Meksika svojoj devojčici koja je umirala.

adele

8. Adele Webber (Loretta Devine) – zbog njene demencije, Adelinu smrt smo dugo očekivali, ali ni zbog toga odlazak supruge Dr. Richarda Webbera nije bio nimalo lakši, naročito kada je on zamišljao da pleše sa njom na venčanju Bailey-jeve.

henry

7. Henry Burton (Scott Foley) – Teddy i Henry su bili neobičan spoj, ali su za kratko vreme koliko su bili u braku, bili svima omiljeni par. On je takođe imao divan odnos i sa svim ostalim doktorima u bolnici, tako da je gledajući Christinu koja ga operiše a da nije svesna da je to on, bilo je srceparajuće.  Još je teže bilo kada je proglasila vreme smrti a onda saznala da je ustvari Henry bio njen pacijent.

doc

6. Doc – bio je pas kog je Meredith uzela da bi prebolela Dereka koji se vratio svojoj ženi.Ali je zbog Izzie i Geogre-a morala da ga iseli iz kuće, pa je Doc na kraju živeo sa Derikom i Alison. Uskoro su otkrili su da je pas bolestan, pa je Meredith u jednoj od najsrceparajućih scena u seriji, izabrala da uspava svog ljubimca.

denny

5. Denny  Duquette Jr. (Jeffrey Dean Morgan) – Denny je umro sam dok se Izzie presvlačila kod kuće. Nije tražio da mu se iseče LAVD cevčica, već je verovao Izzie. I preživeo je nekoliko sati bez da išta pokreće njegovo srce, i tako vrlo slab pregurao transplataciju. I nakon svih nedaća fanovi su taman pomislili Denny će biti ok, no bio je potreban jedan trenutak i dogodio se krvni ugrušak. I za samo nekoliko minuta Denny je bio mrtav. Kasnije se pojavio u trećoj i petoj sezoni da pomogne Meredith i Izzie.

george

4. George O’Malley (T.R. Knight) – još uvek je suviše bolno pričati o ovoj smrti. Jeste bio fantastičan obrt, ali nikada nećemo zaboraviti izraz lica Meredith kada je saznala da je nepoznati mladić kojeg je udario autobus i unakazio do neprepoznatljivosti ustvari George. Ni šest sezona kasnije nismo preboleli ovaj šokantni trenutak.

lexie

3. Lexie Grey (Chyler Leigh) – uprkos neslaganjima sa svojom polusestrom u početku, Lexi i Meredith su na ipak izgradile pravu vezu. Lexie se na kraju zaljubila u Marka i zbog toga je bilo još teže gledati kako oboje umiru od posledica avionske nesreće, ali bar nisu doživeli da moraju da žive jedno bez drugog.

mark

2. Mark Sloan (Eric Dane) – pre dolaska u Seatlle Grace bolnicu, Mark je imao reputaciju zavodnika koji je uspeo da osvoji čak i ženu svog najboljeg prijatelja Dereka. Ali se lik dokrora Sloana uzdigao od McSteamy-ja do oca Calline ćerke. Iako se oporavio posle avionske nesreće, povrede su ipak bile preozbiljne pa je Mark, posle par poslednjih trenutaka sa ćerkom, upao u komu. Callie je posle mesec dana odlučila da ga isključi sa aparata.

derek

1. Derek Shepherd (Patrick Dempsey) – mnogi koji su mislili da će se Grey’s Anatomy završiti tako što će Derek, Meredith, Zola i Bailey konačno dobiti svoj happy end bili su šokirani. Najpre zbog same smrti Dr. Shepherd-a a onda i zbog Meredith. Jer koliko je ona tokom serije propatila i kroz šta je sve prošla, malo ko je – i u realnom i u fiktivnom životu. I povrh svega još je i supruga na kraju morala da isključi sa aparata?! Možda je bolje da je odmah posle sudara sa kamionom umro, ali ne…Preživeo je a smrt zbog doktora koji nisu znali šta rade je užasavajuća i još bolnija. Tako je Derek postao još jedan od originalnih likova serije koji su je zauvek napustili.

Koja je smrt su Uvodu u anatomiju vas najviše pogodila?


Loading...
3 komentara

3 Comments

 1. p

  03. 05. 2015. at 13:17

  Kraj druge sezone i smrt Danny-ja nikad necu zaboravit. I Izzie sam tad obozavao. Moje muke…

 2. Svichky

  03. 05. 2015. at 13:39

  preterali su…vise doktora umrlo nego pacijenata. dobra serija ali u nekom trenutku su krenuli da se pro*eravaju.
  doduse, sve scene iznad su stvarno tuzne.

 3. aaa

  04. 05. 2015. at 00:42

  Ubitačno je kako Danny umre, ali baš ubitačno!
  Još ne vidjeh epizodu gdje dr. Shepard umire, pretpostavljam da je to najtužnija scena ove serije:

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top