Prati nas

3 razloga zbog kojih zvezde ne stare (a nije plastična hirurgija)

Hot!

3 razloga zbog kojih zvezde ne stare (a nije plastična hirurgija)

(foto: Instagram/shanidarden/kimkardashian/HBO)

(foto: Instagram/shanidarden/kimkardashian/HBO)

Kada gledamo fotografije i snimke sa crvenog tepiha, ne možemo a da se ne otmemo utisku da neke osobe, poput Jennifer Lopez, Gwen Stefani ili Pharella Williamsa, izgledaju potpuno isto kao i pre 15-20 godina kada smo prvi put gledali njihove spotove na TV-u. 

Iako je estetska hirurgija umnogome zaslužna za besprekoran izgled mnogih slavnih ličnosti, to se može primeniti na manje ili više dobro oblikovan nos ili korigovanje oblina. Ipak, kada je reč o starenju, adekvatnije je upotrebiti drugi termin za ovaj vid korekcija, a to je ‘plastična’ hirurgija, jer sve vrste zatezanja lica naprosto ne izgledaju prirodno i lice možda oslobađaju bora, ali mu daju neki ukočeni izraz, koji i nije toliko estetski lep.

Evo koja 3 eleksira mladosti čine holivudske face ‘večno’ lepim, bez tog veštačkog, ukočenog izraza:

 • LED Light terapija – odnosno tretiranje lica (i tela) zracima koji umanjuju bore i ostale neravnine na koži, tako što se povećava nivo kolagena u koži, ali i ubijaju bakterije koje stvaraju akne i bubuljice, čime se znatno poboljšava ten. 40 minuta ove terapije košta 300 dolara, a Jessica Alba je jedna od najvećih pobornica ovog vida sprečavanja starenja. Na istom ovom principu funkcioniše i tzv. radio-frekventna tehnologija.
 • Akupunktura – starokineska metoda lečenja koja se zasniva na zabadanju igala u određene tačke na telu. Jedna od njenih osnovnih funkcija jeste oslobađanje organizma od stresa, što dalje utiče na pojačano lučenje kolagena i elastina u organizam, čime se, sasvim prirodno, ublažava nastajanje bora. Cena jednog tretmana se kreće između 200 i 250 dolara.
 • Piling baziran na agresivnim hemikalijama – Ova scena nam je poznata iz epizode Seks i grada, u kojoj ova neobična metoda i ne pođe baš po dobru za lice Samanthe Jones. Ipak, uz pravog kozmetičara i tip hemikalija koje odgovaraju vašem tipu kože, zaista je moguće podmladiti lice za celu deceniju. Cene variraju od kozmetičara do kozmetičara, u zavisnosti od njihove stručnosti.


Loading...
2 komentara

2 Comments

 1. Ina

  08. 01. 2017. at 22:03

  Uz dobru i pametnu negu, ne nuzno i skupu, te zdrave navike, i obicni “smrtnici”, mogu izgledati fenomenalno. Samo, nazalost, vecina ljudi je neinformisana, ili prosto i nezainteresovana. Kao da im je lakse uprazno komentarisati slavne i govoriti ma sve je to skupo i svi su oni isli pod noz. A stvarno te kiseline, hemijski pilinzi, puno hidratacije i iznutra vodom i spolja kremama i serumima cuda cine.

 2. RT

  09. 01. 2017. at 13:24

  Pišete gluposti! Ovi likovi koje ste naveli imaju lice u skladu sa svojim godinama. To što se bave sportom, imaju lične trenere, pa stilisti ih mogu lepo obući je neka druga priča. Razlog njihovog “mladolikog izgleda” je što ih gledamo često. Da vidim kako će navedeni izgledati ako se sasvim povuku iz javnosti na npr godinu dana.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top