Prati nas

50 balona – 50 želja obolelim od raka dojke

Extra

50 balona – 50 želja obolelim od raka dojke

50 balona za 50 osmeha

 

Završni događaj udruženja žena obolelih i lečenih od raka dojke Budimo zajedno, povodom obeležavanja međunarodnog meseca borbe protiv ove bolesti, 50 roze balona – 50 lepih želja za obolele od raka dojke održan je u nedelju, 27. oktobra, ispred šoping-mola Delta City.

U okviru akcije veliki broj poznatih ličnosti, sportista, novinara i predstavnika Udruženja simbolično su pustili u vazduh 50 roze balona, a na svakom od njih ispisana je po jedna lepa želja, u znak podrške obolelim i lečenim ženama od ove bolesti.

Lepe želje i podršku akciji pružili su Lena Bogdanović, Ivana Zarić, Sara Jovanović, Tamara Dragičević, Dragana Mićalović, Andrej Maričić, Bojan Perić, modna blogerka Zorana Jovanović, rukometaši Partizana i trener Aleksandar Brković, kao i brojni posetioci šoping-mola Delta City.

 

“Cilj ove akcije, kao i samog Udruženja, je da edukujemo žene i podstaknemo ih na preventivne preglede jer je to najbolji način da se bolest dijagnostikuje na vreme i tako poveća stepen izlečenja. Drage dame, brinite o sebi i pored svih obaveza pronađite vreme i za svoje zdravlje”, rekla je Jasmina Lukić, predsednica udruženja Budimo zajedno.

Tamara Dragičević

 

“Žene moraju biti svesne ozbiljnosti problema i da redovno idu na preglede. Treba na vreme misliti o zdravlju i drago mi je što danas imamo priliku da pošaljemo važnu poruku o značaju prevencije”, izjavila je glumica Tamara Dragičević, koju već 3 nedelje gledamo u šou Tvoje lice zvuči poznato.

Ivana Zarić

 

Ivana Zarić je istakla da ljudi nisu dovoljno upoznati sa ozbiljnošću bolesti: “Kada pogledamo statistike, brojke nisu onakve kakve bi trebalo da budu i sve je lošije. Kao laik, verujem da je uzrok toga slaba kontrola. Dužnost svih nas je da o bolesti ne pričamo samo u oktobru mesecu, već tokom čitave godine. Životi često zavise od jednog pregleda.”

Sara Jovanović

 

“Mnogo više treba da se priča o problemu raka dojke, kao i da se organizuju ovako divne akcije. Drago mi je što sam imala priliku da i ja dam doprinos kampanji i pošaljem poruku podrške svim ženama”, dodala je Sara Jovanović.

Prema podacima Centralnog registra za rak iz 2010. godine, u Srbiji je dijagnostikovano oko 4.500 novoobolelih žena, dok je umrlo oko 1600 žena. Istraživanja pokazuju da u Srbiji svaka 12. žena oboli od nekog oblika raka dojke, a najviše oboljevaju žene starosti od 45 do 65 godina.

Dragana Mićalović

 

Andrej Maričić

 

Blogerka Zorana Jovanović

 

Bojan Perić

 

 

Redakcija Tracara.com4 komentara

4 Comments

 1. Ja

  28/10/2013 at 12:24 pm

  Vidi se koliko je ova Zorana inteligentna po poruci koju je napisala… Svi ostali su super! Divna akcija! <3

 2. nobody's business

  28/10/2013 at 2:29 pm

  @Ja Hahahah to sam i ja pomislila..:D cim je videla rozu boju izgubila se,svrha balona je nebitna,vazno da se slikala,a sto nema mozga nista…

 3. nina bree :)

  28/10/2013 at 3:06 pm

  Sta pise na Sarinom balonu? ‘Neka ovaj balon odnese ovu poruku ___?’

 4. Ana :)

  28/10/2013 at 3:11 pm

  @nina bree :)
  Pise naka ovaj balon odnese ovu opaku bolest!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top