Prati nas

Ana Ivanović promoviše duh Olimpizma u borbi protiv nasilja

Događaj

Ana Ivanović promoviše duh Olimpizma u borbi protiv nasilja

U susret predstojećim Olimpijskim igrama, nacionalna ambasadorka UNICEF-a u Srbiji Ana Ivanović susrela se sa učenicima 10 osnovnih i srednjih škola koje su zahvaljujući njenoj direktnoj podršci uključene u program Škola bez nasilja. Naša slavna teniserka razgovarala je sa decom o značaju negovanja olimpijskih vrednosti i duha, kako u sportu tako i u životu, o međusobnom poštovanju i prijateljstvu.

Tokom druženja naročita pažnja bila je posvećena uspesima koje su učenici postigli kroz program Škola bez nasilja u izgradnji kulture nenasilja, uspostavljanja duha solidarnosti i razumevanja drugih.

“Sport i vrednosti koje ga karakterišu veoma su značajni za decu i mlade da razvijaju samopouzdanje, da nauče da rade u timu, da zajednički rešavaju probleme, poštuju jedni druge, neguju prijateljstva. A kroz usvajanje ovih vrednosti doprineće se i smanjenju nasilja u školama i stvaranju boljeg i podsticajnijeg okruženja za decu”, istakla je Ana Ivanović.

Na skupu su prisustvovali i stalni donatori koji svojim redovnim mesečnim donacijama podržavaju UNICEF u Srbiji i omogućavaju da se ciljevi vezani za uspešnu zaštitu i ostvarivanje dečijih prava u zemlji trajno ostvaruju.

“Iskreno se zahvaljujem i čestitam našim donatorima što su postali deo porodice UNICEF-a. Jer samo uz njihovu pomoć, već danas, Srbiju i svet činimo boljim mestom za svu decu. Želela bih da iskoristim ovu priliku da ponovo uputim apel i pozovem i sve druge ljude dobre volje da nam se pridruže, da se uključe u Klub prijatelja UNICEF-a”, poručila je Ana.

Ana Ivanović je imenovana za nacionalnu ambasadorku UNICEF-a u Srbiji 2007. godine. Podržava i promoviše program Škola bez nasilja, a svojim ličnim donacijama omogućila je da se 16 škola u Srbiji uključi u ovaj program koji ima za cilj stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje i razvoj dece.

Loading...


4 komentara

4 Comments

 1. s

  06/06/2012 at 8:36 pm

  Kako je lijepa. Žao mi je što je popustila sa tenisom, titule joj baš stoje.

 2. jovana

  06/06/2012 at 10:02 pm

  Ana je preslatka! Divno vaspitana, uspesna, humana!
  Zaista nas predstavlja u divnom svetlu. Ponos Srbije!

 3. RANA

  06/06/2012 at 11:14 pm

  TRAČARO KASNIŠ JAKO GDJE JE VIJEST O INCIDENTU NA RTL TV SA AVOM I VLADOM!!!

 4. @Ja@Sam@Neko

  27/08/2012 at 12:04 pm

  Awww…Ana je bas slatka :)
  Hocu da budem kao onaa xD

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top