Prati nas

Anastasija Prikhodko, predstavnica Rusije na Eurosongu: “Marko Kon je među najboljima!”

Vesti

Anastasija Prikhodko, predstavnica Rusije na Eurosongu: “Marko Kon je među najboljima!”

Zahvaljujući mom kolegi koji nam je dostavio ovaj intervju, Tračara vam ekskluzivno prenosi razgovor sa ruskom predstavnicom na ovogodišnjem Eurosongu koji 12. maja počinje u prestonici Rusije, Moskvi.

16anastasija-4

Predstavnica Rusije na Evrosongu Anastasija Prikhodko (24) slavu u Rusiji je stekla pobedom na takmičenju “Akademija zvezda” pre dve godine. Ova mlada i talentovana pevačica će predstavljati svoju zemlju pesmom “Mama” koja govori o devojci koja se zbog nesrećne ljubavi ispoveda majci.

– Ovo je najbitniji dogadjaj u mom životu u ovom trenutku i zbog toga sam uzbuđena i želim da sve prođe na najbolji način. Pevam ljubavnu pesmu i mislim da će me svi gledaoci razumeti bez obzira na jezičke barijere. Pitate me za moja očekivanja? Svaki izvođač na Euroviziji želi da pobedi. Ni ja nisam izuzetak – kaže uzbuđeno Anastasija, koja je na društvenim mrežama Facebook i My space otvorila i svoje stranice na srpskom jeziku!

Ko je vaš favorit?

– Takmičenje za pesmu Evrovizije je kao Olimpijske igre, tako da ne mogu da predvidim pobednika. Neko može tokom priprema da bude odličan, ali da ne pokaže svoje najbolje izvođenje na samom takmičenju. S druge strane moguće je da neko baš u tom trenutku zablista. Treba imati sposobnost samokontrole i dosta živaca kako bi pobedio na Evroviziji. Govoreći o ostalim učesnicima, upoznata sam sa svim pesmama. Ljubavna pesma Aleksandra Ribaka iz Norveške mi se sviđa više nego ostale.

Kako se osećate povodom natpisa tamošnje štampe da niste kao Ukrajinka legitimni predstavik Rusije?

– Mislim da je Eurovzija muzičko takmičenje, a ne pasoška kontrola. Evrovizijom vlada kosmopolitanski duh. Muzika nema nacionalne osnove. Kao što znate, ima mnogo slučajeva, gde pevači predstavljaju zemlju u kojoj nisu rođeni. Kao recimo Aleksandar Ribak predstavlja Norvešku, a rođen je u Belorusiji, Araš iz Azerbejdžana je rođen u Teheranu, Suzana Georgi koja predstavlja Andoru rođena je u Danskoj, Johana predstavlja Island, a rođena je u Kopenhagenu… Ne mogu svih ni da se setim sada.

16anastasija-3

Da li poznajete Ruslanu i kakav odnos imate sa njom?

– Lično ne poznajem Ruslanu. Ali iz njenog kreativnog rada mislim da ona takođe nije tradicionalna pevačica jer u njenim pesmama preovlađuju etno zvukovi.

Da li ste slušali pesmu Marka Kona “Cipela” koja će ove godine predstavljati Srbiju?

– Naravno. Ne možete da učestvujete u takmičenju a da ne poznajte svoje rivale. Kada je lista učesnika objavljena, sve sam ih pronašla i pregledala na Internetu. Mislim da će ovo biti jedno vrlo interesantno takmičenje jer se sve države pripremaju za Eurosong. I svi takmičari će morati da se bore. A mislim da je srpski izvođač među najboljima.

U kakvim ste odnosima sa Dimom Bilanom koji je Evroviziju doveo u Moskvu?

– Upoznali smo se i čuvam njegov poklon, srebrni lančić koji je on nosio na prošlogodišnjem “Evrosongu” kada je pobedio u Beogradu. Verujem da je to moj talisman i da će mi doneti sreću tokom takmičenja.


Loading...
4 komentara

4 Comments

 1. Iva

  12. 05. 2009. at 10:26

  slatka mi je ova Anastasija, a pesmu nisam cula… bas cu sad da vidim da li bas toliko losa kao sto rece neko na Tracarinom FB profilu…

 2. Tijana

  14. 05. 2009. at 00:16

  Slazem se sa Anastasijom da je Marko Kon medju najboljima. Ma, plasiracemo se mi dobro. :-)

 3. mala 94

  17. 05. 2009. at 17:16

  azerbejdzan je vrh zaista a

 4. slavica

  20. 05. 2009. at 12:03

  Meni su russi pas super bili,i koreografija je supper,pa mi i nismo daleko dogurali.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top