Prati nas

Bata Živojinović zbija šale na svoj račun

Vesti

Bata Živojinović zbija šale na svoj račun

Legendarni glumac u bolnici zbija šale na svoj račun

 

Legenda jugoslovenskog glumišta Velimir Bata Živojinović, od prošlog utorka vodi tešku bitku za ozdravljenje i oporavak od moždanog udara.

Prema informacijama do kojih su došli novinari dnevnog lista Blic, lekari beogradske bolnice Sveti Sava ulažu sve napore da proslavljeni glumac ozdravi, dok se on šali na svoj račun. Kada ga pitaju kako je, Bata kaže: “Došao sam malo da se odmorim” ili “Ne dam se, neću još da bacim kašiku”.

Prema rečima doktorke Ranke Todorović, načelnice Odeljenja intezivne nege, Bata je sve bolje i bolje.

“Bitno je da je Bata svestan, komunikativan, da nema povišenu temperaturu i da mirno diše. Pritisak i puls mu se održavaju na monitoringu, pod dvadesetčetvoročasovnim je medicinskim nadzorom. Hrani se na kašičicu, za razliku od prethodnih dana, kada je pio na sondu. Tri nedelje su kritično vreme, ali tu se lečenje ne završava, tim pre jer Bata pati od vaskulopatije, a uz sve je i strastveni pušač. Zadivljeni smo njegovim optimizmom, što i u teškim trenucima ume da hrabri sve oko sebe, ali ne preporučujemo da ga posećuju prijatelji i rodbina jer on ne bi trebalo da ima bilo kakve izražene emocije, da se uzbuđuje na bilo koji način. Mi ćemo primiti sve njemu bitne osobe i informisati ih kako je on, ali njemu je ipak neophodan mir i nema potrebe da ga izlažemo naporu”, kaže doktorka Todorović.

Izvor i foto: Blic.rs5 komentara

5 Comments

 1. minna

  12/07/2012 at 1:08 pm

  Malo je reci KRALJ. Bato mi te volimoo!

 2. Peggy_Sue

  12/07/2012 at 2:06 pm

  Drž’ se Bato. Svi smo uz tebe! :)

 3. Vuk

  12/07/2012 at 2:40 pm

  Ovaj ce da nadzivi i Krku!Samo hrabro Bato!

 4. Nicki

  12/07/2012 at 3:33 pm

  Drago mi je da je dobro, mada ne bi trebalo da pusi nikako.

 5. Jass

  12/07/2012 at 5:56 pm

  Bas mi je veoma drag i omiljen glumac ( vidis da za to nisu bitne godine ) i svim srcem bih volela da ozdravi!!!Molim Boga da mu bude dobro jer je zaista zasluzio sve pocasti!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top