Beogradski sindikat tuži RTS!

Objavljeno: 29.03. 12:59

Tuže javni servis

 

Grupa Beogradski sindikat odlučila je da presavije tabak i tuži RTS i autorku emisije Da možda ne Oliveru Kovačević, zbog emitovanja pesme pune govora mržnje, za koju je na nacionalnom servisu rečeno da je njihova.

U sklopu emisije koja je za temu imala loše idole mladih, pesma čiji autori nisu članovi Beogradskog sindikata etiketirana je kao njihova, zbog čega su članovi grupe odlučili da podnesu tužbu. Njihovo saopštenje za javnost prenosimo u celosti.

“Beogrаdski sindikаt nаjoštrije protestvuje zbog objаvljivаnjа neistinа o ovoj muzičkoj grupi u emisiji Dа, moždа, ne, аutorke i voditeljkа Olivere Kovаčević, emitovаnoj nа RTS1 dаnа 28.3.2013. od 21 čаs.

Nаime, emitovаnа pesmа Kosovo je Srbijа, kojа je u ovo emisiji predstаvljenа kаo pesmа Beogrаdskog sinidikаtа (BS), skаrаdnog sаdržаjа neprimerenog renomeu ove grupe, predstаvljа fаlsifikаt objаvljen sаmo internetu i nije pesmа BS.

Nа ovаj neprofesionаlаn nаčin nаnetа je velikа štetа ugledu BS, budući dа je pomenutа emisijа zа temu imаlа priču o uticаju nа sistem vrednosti kod mlаdih.

Svаko ko je upoznаt sа dugogogodišnjim rаdom BS dobro znа koje su ideje i prncipi zа koje se grupа zаlаže. Svoj stаv o Kosovu i Metohiji člаnovi BS su još 2004. izrаzili pesmom Niko ne može dа znа.

Zаhtevаmo dа se ovo sаopštenje objаvi u udаrnim terminimа Jаvnog servisа, uz izvinjenje аutorke i voditeljke sporne emisije, kаko bi jаvnost bilа upoznаtа sа prаvom istinom.”

 

UPDATE:

Na zvaničnom sajtu Olivere Kovačević objavljeno je saopštenje povodom sinoćne emisijie i reakcije beogradske grupe. Prenosimo ga u potpunosti.

“Poštovani,

Izražavam iskreno zadovoljstvo što su članovi Beogradskog sindikata izjavili da pesma Kosovo je Srbija, koja se nalazi na desetine mesta na Internetu, potpisana njihovim imenom, nije njihova i da se radi o falsifikatu. Iako smo se potrudili, nigde nismo našli da je neko zvanično demantovao autorstvo pesme. Beogradski sindikat smo kontaktirali i pozvali u emisiju. Da se neko od njih odazvao pozivu, svi nesporazumi bi u toku emisije bili razjašnjeni. Pesma je korišćena kao ilustracija ekstremističkih stavova omladine.

Iako je u emisiji rečeno da na YouTube uz pesmu Kosovo je Srbija stoji ime Beogradskog sindikata, to nije potencirano, već se nastojalo razjasniti o čemu se zapravo radi, pa je doslovno rečeno: „Nebitno je kako se zove grupa. Ne pominjemo Sindikat, neki bend…”.

Tekst pesme Kosovo je Srbija predstavlja ekstremni primer jezika mržnje i nacionalne netrpeljivosti, pa će stoga redakcija emisije Da možda ne, kad to već niko ranije nije uradio, zatražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova i njihovog Odeljenja za visokotehnološki kriminal da pokrene istragu, utvrdi ko zaista stoji iza te pesme i ukloni je sa Interneta.

Grupi Beogradski sindikat upućujem javno izvinjenje, a njihov demanti će u programu RTS biti objavljen u skladu sa zakonom.”

Redakcija Tracara.com
Foto: Novosti.rs
Loading...
faris.yuma@gmail.com'
Piše:
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

8 komentara

 1. mia.danicic@gmail.com'

  Ja

  TAKOJE !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. milica@hotmail.com'

  dr.olja

  neka spusti loptu malo
  uzmite joj kesha momci!
  i ja cu da tuzim sve koji me klevetaju

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. kaja_bg@yahoo.com'

  ja

  I treba! Vreme je da nam voditelji i novinari budu malo bolje informisani.

  Thumb up 0 Thumb down 0

 4. cakani_as@yahoo.com'

  Profa !!!

  MAXIMALNA PODRSKA ZA BS !!! Inace velika je istina da si onakav covek kako ti zvoni MOB. Inace meni odavnooooo zvoni BALADOM DISIDENATA-toliko,a vi vidite gde ste ?!

  Thumb up 0 Thumb down 0

 5. anicapantelic20@gmail.com'

  NaS

  @Profa!!! MA NAJJACI SI TI!!!!! inace nije im balada disidenata jedina pesma

  Thumb up 0 Thumb down 0

 6. atlas23atlas@gmail.com'

  kostur

  Ja bih grupnjak sa njima! :D

  Thumb up 0 Thumb down 0

 7. 23kova98@gmail.com'

  XOxo

  a glupo sto da uklone pesmu sa interneta ?
  to im je kao sada neki izgovor da je izvuku.. bla bla

  Thumb up 0 Thumb down 0

 8. anjajovicic0@gmail.com'

  Annya

  Krava -.-

  Thumb up 0 Thumb down 0

zayn malik
Hot or not

Zayn Malik se ofarbao u zeleno

Zayn Malik, nekadašnji član sastava One Direction, ne prestaje da eksperimentiše kada su frizure u pitanju, a kako ima neverovatan uticaj na postavljanje trendova, slično kao...