Bizarni detalji: sahrana kraljice Elizabethe II isplanirana decenijama unazad

Objavljeno: 17.03. 13:00

(foto: David Bailey/Press Association Images)

(foto: David Bailey/Press Association Images)

Svima je poznato da je život britanskog plemstva organizovan do poslednjeg detalja, kako ništa ne bi promaklo protokolu, ali ono što je u intervjuu za Guardian otkrila Victoria Arbiter, ekspert za život kraljevske porodice, je zgrozilo mnoge.

Naime, iako niko i ne pomišlja na odlazak kraljice Elizabeth II, koja već 65 godina sedi na tronu, njena sahrana i svi događaji koji treba da se odviju 10 dana nakon toga, isplanirani su do poslednjeg detalja i to već decenijama unazad.

U ovom dokumentu, nazvanom Operation London Bridge, navodi se da bi prema idealnom scenariju kraljičin doktor Huw Thomas trebalo da konstatuje smrt, a zatim da pošalje zvanično saopštenje javnosti o tom nemilom događaju.

U tom momentu će princ Charles postati novi monarh, a kraljičin sekretar Sir Christopher Geidt će kontaktirati ministra Theresu May, koja će poslati saopštenje ministarstvima svih zemalja.

Gde god da nastupi smrt, kraljičino telo će odmah biti prebačeno u Bakingemsku palatu, a tada će ujedno sve zastave u Kraljevstvu biti spuštene na pola koplja. Svi zakazani zvanični događaji u Kraljevstvu će biti otkazani, a plemstvo svih evropskih zemalja će iz dana u dan dolaziti da oda poslednju počast kraljici, koja će se nalaziti u kovčegu noseći krunske dragulje.

Narednog dana će, kako se navodi u ovom dokumentu, sve zastave ponovo biti podignute, a 3 dana kasnije će kovčeg biti prebačen u Vestminstersku opatiju, gde će ostati naredna 4 dana. Sutradan će kraljica konačno biti sahranjena, ali će pre toga iz kovčega biti uklonjeni krunski dragulji i biće očišćeni pre jutra. U 11 sati prepodne kraljica će biti sahranjena u kraljevskoj grobnici.

Loading...

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

antoine oliver pilon 5
Hot or not

Da li je ovo najotkačenija muška frizura u 2017. godini?

20-godišnji kanadski glumac Antoine Olivier Pilon, najpoznatiji po ulozi problematičnog tinejdžera u filmu Mommy, postao je predmet rasprava na mnogim internet platformama zbog nove frizure.