Prati nas

Britanska rijaliti zvezda izvređala muslimansku porodicu kojoj je zabranjen let u SAD

Šokantno

Britanska rijaliti zvezda izvređala muslimansku porodicu kojoj je zabranjen let u SAD

Ona ne zna za granicu kada je vređanje na rasnoj osnovi u pitanju (foto: Mirror)

Ona ne zna za granicu kada je vređanje na rasnoj osnovi u pitanju (foto: Mirror)

Katie Hopkins je jedna od najvećih ničim izazvanih društvenih analitičara u Velikoj Britaniji, i kao i mnogo puta ranije, i sada je u svojim kritikama preterala i izvređala pripadnike muslimanske zajednice.

Mohammad Tariq Mahmood je otac devetoro dece koji je uštedeo 9000 funti i za Božić želeo da porodicu iznenadi putovanjem u Diznilend. Međutim, samo nekoliko minuta pre ukrcavanja na avion, zaustavila ih je policija. On kaže da im Državna bezbednost SAD-a nije dala nikakv zvaničan razlog zbog čega su im onemogućili da otputuju u Los Anđeles, a sada je u celu priču uključen i premijer Velike Britanije, David Cameron, koji im nudi svoju pomoć. Na Twitteru su korisnici porukama podrške izražavali nezadovoljstvo zbog ovakvih postupaka američke vojske, ali onda Katie rešila da i ona iskaže svoje viđenje ovog incidenta.

Katie-Hopkins-Twitter

Napisala je: “Dva muškarca i devetoro dece koji se zovu Mahmood nisu pušteni na let za Ameriku. Tako i treba. Jesu li im majke bile zaključane u kuhinji? Previše su ženstvene da bi putovale?”, a zatim dodala: “Meni nisu dopustili da uđem u Englesku sa suprugom i troje dece. Zašto bi onda, dođavola, pustili Mahmooda, njegovog brata Mahmooda i 9 Mahmood dece u avion?”

Korisnici na Twitteru su, naravno, bili zgroženi njenim rečima i odmah su krenuli oštri napadi na 40-godišnju rijaliti zvezdu i kolumnistkinju. Jedan je napisao: “Ovo je bespotreban rasizam”, na šta je Hopkinsova odgovorila: “Ne, već samo prepametan osvrt na njihov seksizam”, dok se neko upitao “da li je ovo šala”, a od Katie lično dobio odgovor: “Ne. Dvojica muškaraca. Devetoro dece. Budale koje se smatraju odgovornim”.

Otac dece je rekao da je zaprepašćen ovakvim ponašanjem bezbednosnih službi i dodao da su njegova deca plakala nakon odluke da im zabrane ukrcavanje na let.


Loading...
2 komentara

2 Comments

  1. Alexandar

    25. 12. 2015. at 17:58

    Nije vredjala, pogotovu ono za zene sto je rekla, a realno nisu njih pustili BOMBA vest, a kad ne puste neko hriscana onda ko da ni ne postoji u tome je problem…

  2. Edgar

    25. 12. 2015. at 18:15

    Žena je pravo rekla!!! Ja sam katolik, pa su mi bezrazložno par puta odbijali Vizu, i nisam radio drame oko toga! Ajmo prestati biti lažni licemjeri!!!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top