Prati nas

Budi human – imaš jedan dan da promeniš nešto!

Vesti

Budi human – imaš jedan dan da promeniš nešto!

Poziv za ucesce na Beogradskom maratonu u BELhospice timu_Fotografija 1

U okviru svog učešća na 27. Beogradskom maratonu, dobrotvorna organizacija BELhospice prikuplja sredstva za zbrinjavanje pacijenata terminalno obolelih od raka, uz pomoć građana koji se prijavljuju da u trci učestvuju u BELhospice timu.

Ove godine, ukoliko se putem donacija prikupi suma od 15.000 američkih dolara, Američka agencija za međunarodni razvoj USAID, Trag fondacija i Institut za održive zajednice će duplirati ova sredstva i uplatiti još 30.000 dolara koji su namenjeni pokretanju prve platforme za online donacije u Srbiji. U ovom trenutku, deset dana pre trke, prikupljeno je 55 odsto od neophodne sume  koja će omogućiti dodatnu pomoć donatora. BELhospice poziva građane da se pridruže humanitarnom timu maratonaca.

Beogradski maraton će ove godine imati humanitarni karakter, a ovo će biti i prilika da se javnosti skrene pažnja na potrebu za kvalitetnim zbrinjavanjem obolelih od raka, u čemu će veliku ulogu imati i budući BELhospice centar za palijativno zbrinjavanje, prvi ove vrste u Srbiji. U toku su i pregovori sa Skupštinom grada, koja bi takođe trebalo da pruži pomoć u realizaciji ove inicijative.

Svi zainteresovani za učešće u BELhospice timu na Beogradskom maratonu mogu to da učine popunjavanjem formulara na internet stranici organizacije www.belhospice.org, prijavljivanjem za besplatne zajedničke treninge BELhospice tima i uplatom kotizacije do 22. apila.

BELhospice tim čine lekari i volonteri, koji pored brige o obolelima organizuju i programe obuke. Usluge palijativnog zbrinjavanja su potpuno besplatne za obolele i njihove porodice, a celokupan rad organizacije BELhospice se finansira iz donacija i dobrotvornih akcija koje se organizuju tokom godine.


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top