Connect with us

Budimo humani: Pevačici hitno potrebni trombociti!
Život

Budimo humani: Pevačici hitno potrebni trombociti!

hype

Pevačica rok grupe Hype, Dragana Mijatović, koju znamo pod nadimkom Gaga Lee, obolela je od leukemije i podvrgnuta je terapiji. Budući da se nalazi u životnoj opasnosti, pozivamo vas da nam se pridružite i da zajedno spasimo jedan mladi život.

Naime, ako imate krvnu grupu 0+ ili 0-, možete pomoći doniranjem krvi. Ukoliko ste spremni da pomognete, sve što treba da uradite je da odete u Zavod za transfuziju krvi, koji se nalazi u ulici Svetog Save 39 u Beogradu svakog dana između 8 i 10 časova pre podne. Na prvom spratu zgrade, naglasićete da ste došli da donirate trombocite za Draganu Mijatović, koja se nalazi pod rednim brojem 2018. Tamo će vam uzeti uzorak krvi i obavestiće vas da li odgovarate kao donator.

Hype-600x531

Budimo humani! (foto: hype-band.com)

Međutim, treba da naglasimo da, ukoliko želite da donirate krv, potrebno je da u prethodnih 6 meseci niste radili tetovažu ili pirsing, niste konzumirali alkohol u prethodnih 6 sati i da niste ispoljavali oblike rizičnog stanja i ponašanja. Takođe, napomena svim devojkama, koje bi želele da pomognu. Da biste bili odgovarajući donator potrebno je da imate više od 60 kg, niste trenutno u drugom stanju, kao i da niste rađale. Upitnik, koji možete popuniti kako biste videli da li ste u mogućnosti da donirate krv, možete videti ovde.

Pokažimo humanost na delu.

 

 

 

Loading...
Pročitaj ceo tekst
Povezane vesti
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top