Prati nas

Budimo humani: Pevačici hitno potrebni trombociti!

Život

Budimo humani: Pevačici hitno potrebni trombociti!

hype

Pevačica rok grupe Hype, Dragana Mijatović, koju znamo pod nadimkom Gaga Lee, obolela je od leukemije i podvrgnuta je terapiji. Budući da se nalazi u životnoj opasnosti, pozivamo vas da nam se pridružite i da zajedno spasimo jedan mladi život.

Naime, ako imate krvnu grupu 0+ ili 0-, možete pomoći doniranjem krvi. Ukoliko ste spremni da pomognete, sve što treba da uradite je da odete u Zavod za transfuziju krvi, koji se nalazi u ulici Svetog Save 39 u Beogradu svakog dana između 8 i 10 časova pre podne. Na prvom spratu zgrade, naglasićete da ste došli da donirate trombocite za Draganu Mijatović, koja se nalazi pod rednim brojem 2018. Tamo će vam uzeti uzorak krvi i obavestiće vas da li odgovarate kao donator.

Hype-600x531

Budimo humani! (foto: hype-band.com)

Međutim, treba da naglasimo da, ukoliko želite da donirate krv, potrebno je da u prethodnih 6 meseci niste radili tetovažu ili pirsing, niste konzumirali alkohol u prethodnih 6 sati i da niste ispoljavali oblike rizičnog stanja i ponašanja. Takođe, napomena svim devojkama, koje bi želele da pomognu. Da biste bili odgovarajući donator potrebno je da imate više od 60 kg, niste trenutno u drugom stanju, kao i da niste rađale. Upitnik, koji možete popuniti kako biste videli da li ste u mogućnosti da donirate krv, možete videti ovde.

Pokažimo humanost na delu.

 

 

 Pročitaj ceo tekst
Pročitaj i ovo:
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top