Connect with us

Čiji spotovi su najgledaniji na YouTubeu?Specijal

Čiji spotovi su najgledaniji na YouTubeu?

spotovi

Kada govorimo o popularnosti neke muzičke zvezde obično u obzir uzimamo broj njihovih pratilaca na društvenim mrežama. Međutim, ukoliko uporedimo njihov rejting na mrežama kao što su Facebook, Twitter ili Instagram iznenađujuća je činjenica da većina njih nema video klip koji je po broju pregleda na YouTube-u u prvih prvih 10.

Spremite se za listu koja će vas iznenaditi jer se na njoj neće naći najpraćenije zvezde poput Beyonce, Taylor Swift, Lady Gage, Britney Spears ili Justin Timberlakea?

Pored toga, da li ste znali da je jedan klip anonimnog autora pregledan više puta od bilo kog spota najvećih zvezda našeg doba kao što su Shakira, Rihanna, Miley Cyrus ili Katy Perry?

10. Katy Perry

Na 10. mestu po broju pregleda na YouTube-u nalazi se najveći hit sa poslednjeg albuma Katy Perry  Roar. Kombinacija zarazne pesme sa snažnom porukom i urnebesno smešnog spota obezbedili su joj preko 650 miliona pregleda. Tako je iza sebe na skali od mesta 11. do 20. ostavila Lady Gagu, One Direction, Adele, Gotyea i mnoge druge. Ipak, čak ni to što je najpraćenija osoba na Twitteru nije joj obezbedilo veći rejting na ovoj skali. Šta mislite ko ju je pretekao?

9. Miley Cyrus

Naravno, u pitanju je Miley i jedan od najvećih hitova prošle godine Wrecking Ball. Iako su zlobnici tvrdili na početku da je popularnost ovog video-klipa izazvana samo činjenicom da se skandalozna zvezda u njemu pojavljuje potpuno gola, ipak danas ta priča ne pije vodu. Preko 700 miliona pregleda je isuviše velika cifra za nekoliko sekundi golotinje. Biće, ipak, da je u pitanju vanvremenska balada u kojoj su se pronašli milioni i milioni.

7. Eminem i Rihanna

Ukoliko ste pomislili da se vaša Tračara zabrojala i da je propustila broj 8 – niste u pravu. Na 8. mestu se nalazi jedini izvođač sa čak dva klipa pregledana više miliona puta, te će mu više mesta biti posvećeno na boljem mestu na ovoj listi. Na 7. mestu sa preko 750 miliona pregleda nalazi se duetska pesma Love the way you lie najvećih zvezda današnjice po ranije navedenim parametrima. Rihanna je 9. najpraćenija osoba na Twitteru, 4. na Facebooku i 3. na Instagramu. Sa druge strane, Eminem je treća zvezda sa najviše lajkova na Facebooku.

6. Shakira

Iako je neuporedivo ispred svih sa svojih preko 100 miliona pratilaca na Facebooku, Shakira se nalazi tek na 6. mestu YouTube liste najviše puta pregledanih klipova. Da li znate ko je uspeo da pretekne ovu neodoljivu Kolumbijku i himnu svetskog fubdalskog prvenstva 2010. godine Waka Waka?

5. LMFAO

Samo ako niste izašli u protekle tri godine niste čuli njihovu Party Rock Anthem. LMFAO je duo koji, na žalost svih partijanera, više ne postoji, ali ostaje nada da će u dogledno vreme promeniti svoje mišljenje i ujediniti snage da naprave novi hit koji će nadmašiti sve one koji su obeležili celu jednu generaciju.

4. Harry and Charlie Davies-Carr

Iako nije spot, valja ga pomenuti – pri vrhu YouTube liste nalazi se amaterski snimak koji su napravili roditelji ova dva preslatka dečaka. Pitamo se, da li postoji neko ko čita ovaj tekst, a da nije gledao ovaj presmešni klip? Međutim, sigurni smo da i ostali koji su gledali kako Charlie ujeda za prst svog starijeg brata Harryja nisu znali da je ovaj video do danas pregledan preko 784 miliona puta! Ako ćemo i dalje da nagađamo sigurni smo da ni njihovi roditelji nisu mogli da naslute kakve će razmere poprimiti jedan posve intiman momenat iz života njihovih sinova koji su želeli da podele sa prijateljima.

3. J Lo i Pitbull

Naša lista se polako bliži kraju, a na njenom vrhu se nalaze još dve zvezde koje pobijaju stav iznet na početku ovog teksta. Ni Pitbull ni Jennifer Lopez se ne nalaze među najpraćenijim zvezdama na društvenim mrežama, ali su dokazali da veliki broj pratilaca nije presudan kada je u pitanju veliki hit. Njihov je bio On the floor sa čak 783 miliona pregleda!

2. Justin Bieber

Bez obzira na to što je možda i najomrženija osoba među selebritijima, broj onih koji vole Justina Biebera je nenadmašno veći. Preko 72 miliona na Facebooku, 55 miliona na Twitteru ( 2. mesto, nakon Katy Perry ) i najviše pratilaca na Instagramu! Odatle i ne čudi što je najveći hit u karijeri ovog mladog pevača, Baby, pregledan čak milijardu puta! Iako je Bieberova popularnost neverovatnih razmera, ipak na YouTube-u postoji klip koji je pregledan dvostruko više puta, a čini nam se da već znate o čemu se radi.

1. Psy

Iako su se mnogi upinjali da otkriju razlog popularnosti ovog slobodno možemo reći fenomena, PSY je dokazao da nije čudo od jednog hita. Uostalom, sve i da jeste tako, preko 2 milijarde pregleda i nebrojeno mnogo Gangnam Style parodija su ovog pevača zauvek upisali u istoriju. Već ranije smo ga spomenuli na listi kada smo preskočili 7. mesto na kom se nalazio on i njegov drugi veliki hit Gentleman sa preko 740 miliona pregleda. Ipak, njegova najnovija saradnja sa Snoop Doggom nije ispunila visoke standarde koje je samom sebi postavio. 146 miliona pregleda je za druge pevače impozantna brojka, ali za ovog zabavljača iz Severne Koreje je verovatno neuspeh.

Šta mislite, da li će ikada na YouTube-u biti postavljen klip koji će nadmašiti Psy-a i njegove dve milijarde?

N.M./Tračara
Loading...

13 Comments

13 komentara

 1. Nicki Minaj's Biggest Barb

  18 October 2014 at 12:02 am

  Mislim da smo svi znali da je PSY na prvom mjestu,a ja sam znala za skoro svaki sa liste.

 2. aaa

  18 October 2014 at 12:31 am

  Naravno da neće Adele bit na prvom mjestu, na prvom mjestu je nešto što je trendy, nešto što vole klinci, nešto što ima dozu “gluposti” u sebi zbog čega će svatko tko ima internet otići i pogledati klip…nije samo youtube takav već sve top ljestvice koje se prave,

 3. JKEI

  18 October 2014 at 12:36 am

  Hoce duet i Enriquea i JK, kad JK pobedi na Evroviziji 2015, pa kad JK postane svetska zvezda svidece se Enriquetu i to ce imati 1 500 000 000 pregleda za 1 + jos toliko za 2 godine, dakle 2017. ce biti 3 milijarde, a pesma ce biti na ENSP kao sto je Enrique obicno i snima, a i JK voli spanski…

 4. littlemonster

  18 October 2014 at 10:24 am

  iako gaga nije u top 10 ona je za mene broj 1 kao i za sve njene fanove koji se slazu sa mnom ja mislim?

 5. isidora

  18 October 2014 at 10:32 am

  Mozda Beyonce nije na ovoj listi, ali ona ima najkvalitetniju i najbolju muziku svih vremena, i za mene i sve njene fanove je ispred svih na svetu jer je ona nas zivot! Beyonce, Beyhive loves you! <3

 6. ninaaaa

  18 October 2014 at 11:48 am

  SHAKIRA najbolja

 7. Belieber do groba !!!!

  18 October 2014 at 12:15 pm

  Wrecking Ball je pjesma po meni najbolja od svih , kao i Love the way you lie te pjesme su pravi hitovi. Dok pjesmu Baby je više za mlađe generacije, ali je isto dobra, slatko mi je ono “and I’m in pieces, baby fix me”.

 8. !!!!!!!

  18 October 2014 at 3:11 pm

  JLO !

 9. Naninanaj

  18 October 2014 at 3:14 pm

  Psy je objasnio.

 10. Alexandar

  18 October 2014 at 3:27 pm

  sve gluposti,sem ovog sakirinog u top 10

 11. sada

  19 October 2014 at 5:22 pm

  Koja nepismenost. Psy nije iz Severne <Koreje nego iz Juzne, velika razlika, a sigurno ni ne znate na karti naci obje Koreje.

 12. Donatella

  19 October 2014 at 8:42 pm

  A dje je 8?

 13. ksenija123

  22 October 2014 at 6:47 pm

  JUSTIN BIEBER….!!!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top