Da li je Shake it off plagijat? Muzičar tuži Taylor Swift za krađu

Objavljeno: 02.11. 15:44

Taylor je optužena da je 'ukrala' dva stiha od nepoznatog pevača (foto: screenshot)

Taylor je optužena da je ‘ukrala’ dva stiha od nepoznatog pevača (foto: screenshot)

Protiv Taylor Swift je podneta tužba zbog navodne krađe pesme Shake it off. U tužbi se navodi da je pop pevačica neovlašćeno upotrebila deo teksta nepoznate pesme Haters gona hate, autora Jessija Brahama.

Posle godinu dana od objavljivanja njegove pesme, Taylor je sa svojim hitom osvojila nagradu Grammy. U Brahamovoj pesmi se kaže: “Haters gone hater, playas gone play. Watch out for them fakers, they’ll fake you everyday”, dok je Swiftova, po njegovim navodina, bez dozvole upotrebila njegova prva dva stiha, i zbog toga zahteva nadoknadu štete u iznosu od 42 miliona dolara.

Muzičar sa pravne strane i nema osnova za tužbu (foto: screenshot)

Muzičar sa pravne strane i nema osnova za tužbu (foto: screenshot)

Međutim, ovaj slučaj može biti odbačen i pre nego što dospe do suda, jer pevač nema osnova da nekog tuži za toliko kratku rečenicu. “Gospodin Braham ne može da tuži Taylor za zloupotrebu reči ‘hater gone hate’ i ‘player gone play’ jer Zakon o zaštiti intelektualne svojine ne štiti kratke izraze, a ove on i nije smislio. Osim ovih par reči, dve pesme nemaju apsolutno ništa zajedničko”, kaže izvor blizak pevačici.

Sa druge strane, Swiftova je nedavno tužila jednog radio voditelja za nedolično ponašanje prema njoj (foto: screenshot)

Sa druge strane, Swiftova je nedavno tužila jednog radio voditelja za nedolično ponašanje prema njoj (foto: screenshot)

Druga tužba u koju je Swiftova uključena, a koju je ona podnela protiv radio voditelja za koga tvdi da je nedolično dirao za zadnjicu posle jednog intervjua, je doživela obrt. Pošto je zbog optužbi pevačice dobio otkaz na radiju, voditelj David Mueller je podneo protivtužbu po kojoj navodi da je izgubio izvor prihoda zbog Taylor. Mueller tvdi da je on “pogrešan tip i da nije podigao suknju pevačici i uhvatio je za zadnjicu”, kao i da ona veoma dobro zna ko je to uradio. Swiftova traži da se slučaj dodeli poroti i kaže da će novac koji dobije kao nadoknadu štete dati u dobrotvorne svrhe za zaštitu žena od sličnih seksualnih napada.
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

2 komentara

 1. milica.djeric95@gmail.com'

  auuu

  E, sta sve ljudima nece pasti na pamet..

  Thumb up 4 Thumb down 2

 2. beyoncedicaprio@gmail.com'

  Lola

  Taylor je mentalno obolela osobe koja ide po muzickoj industriji i tuzaka ljude

  Thumb up 5 Thumb down 3

rihanna 2
Hot or not

Rihanna postavlja novi trend čupavih maski za telefon

Rihanna je godinama unazad stekla status, ne samo jedne od najvećih pop zvezda, nego i modne ikone, a dok je ranije bilo lako ispratiti trendove...