Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv side

Objavljeno: 01.12. 11:56

Danas se svuda u svetu obeležava Svetski dan borbe protiv side.

U skladu sa tim želeli smo da podržimo i podsetimo na ovaj dan, pa smo u zaglavlju sajta Tracara.com postavili prepoznatljivi simbol koji označava 1. decembar kao Svetski dan borbe protiv side svuda u svetu.

Verovali ili ne, danas u svetu sa HIV-om živi čak 34 miliona ljudi, od kojih 1700 osoba u našoj zemlji, pokazuju najnovije statistike. U Srbiji je samo od početka godine registrovano novih 95 osoba zaraženih virusom HIV-a.

Svi znamo da je adekvatna zaštita najbolji i jedini način za prevnciju ove opasne bolesti, ipak statistike pokazuju da je ova bolest u porastu, naročito u zemljama takozvanog trećeg sveta. Ono što je pozitivan trend je da oboleli od HIV-a sve duže žive zahvaljujući uznapredovanoj medicini i alternativnim načinima lečenja.

U nekoliko poslednjih godina društvene mreže su bili bitni činioci koji su pomogli da se o ovom problemu više diskutuje, a angažovanost i aktiviranje poznatih ličnosti koje predstavljaju uzore, kao što su uspešni sportisti, u kampanjama posvećenih ovoj bolesti pomogli su da problem bude vidljiviji.

Pogledajte samo neke od inspirativnih, a pre svega informativnih video klipova  napravljenih u okviru kampanja čiji je cilj podizanje svesti o HIV-u i efikasna borba protiv ove bolesti.

Redakcija Tracara.comLoading...

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

kylie jenner
Hot or not

Potpuno ne-božićni autfit Kylie Jenner za porodičnu proslavu Božića

Da Kardashianovi ne zaboravljaju kamere čak i kada su u privatnosti svog doma, dokazala je i Kylie Jenner koja se za božićnu proslavu obukla, po mnogima,...