Prati nas

Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv side

Vesti

Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv side

Danas se svuda u svetu obeležava Svetski dan borbe protiv side.

U skladu sa tim želeli smo da podržimo i podsetimo na ovaj dan, pa smo u zaglavlju sajta Tracara.com postavili prepoznatljivi simbol koji označava 1. decembar kao Svetski dan borbe protiv side svuda u svetu.

Verovali ili ne, danas u svetu sa HIV-om živi čak 34 miliona ljudi, od kojih 1700 osoba u našoj zemlji, pokazuju najnovije statistike. U Srbiji je samo od početka godine registrovano novih 95 osoba zaraženih virusom HIV-a.

Svi znamo da je adekvatna zaštita najbolji i jedini način za prevnciju ove opasne bolesti, ipak statistike pokazuju da je ova bolest u porastu, naročito u zemljama takozvanog trećeg sveta. Ono što je pozitivan trend je da oboleli od HIV-a sve duže žive zahvaljujući uznapredovanoj medicini i alternativnim načinima lečenja.

U nekoliko poslednjih godina društvene mreže su bili bitni činioci koji su pomogli da se o ovom problemu više diskutuje, a angažovanost i aktiviranje poznatih ličnosti koje predstavljaju uzore, kao što su uspešni sportisti, u kampanjama posvećenih ovoj bolesti pomogli su da problem bude vidljiviji.

Pogledajte samo neke od inspirativnih, a pre svega informativnih video klipova  napravljenih u okviru kampanja čiji je cilj podizanje svesti o HIV-u i efikasna borba protiv ove bolesti.

Redakcija Tracara.com


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top