Danas se obeležava Svetski dan borbe protiv side

Objavljeno: 01.12. 11:56

Danas se svuda u svetu obeležava Svetski dan borbe protiv side.

U skladu sa tim želeli smo da podržimo i podsetimo na ovaj dan, pa smo u zaglavlju sajta Tracara.com postavili prepoznatljivi simbol koji označava 1. decembar kao Svetski dan borbe protiv side svuda u svetu.

Verovali ili ne, danas u svetu sa HIV-om živi čak 34 miliona ljudi, od kojih 1700 osoba u našoj zemlji, pokazuju najnovije statistike. U Srbiji je samo od početka godine registrovano novih 95 osoba zaraženih virusom HIV-a.

Svi znamo da je adekvatna zaštita najbolji i jedini način za prevnciju ove opasne bolesti, ipak statistike pokazuju da je ova bolest u porastu, naročito u zemljama takozvanog trećeg sveta. Ono što je pozitivan trend je da oboleli od HIV-a sve duže žive zahvaljujući uznapredovanoj medicini i alternativnim načinima lečenja.

U nekoliko poslednjih godina društvene mreže su bili bitni činioci koji su pomogli da se o ovom problemu više diskutuje, a angažovanost i aktiviranje poznatih ličnosti koje predstavljaju uzore, kao što su uspešni sportisti, u kampanjama posvećenih ovoj bolesti pomogli su da problem bude vidljiviji.

Pogledajte samo neke od inspirativnih, a pre svega informativnih video klipova  napravljenih u okviru kampanja čiji je cilj podizanje svesti o HIV-u i efikasna borba protiv ove bolesti.

Redakcija Tracara.com
Loading...
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

kim-kardashian6
Hot or not

Kim Kardashian iskopirala frizuru majke Kris Jenner

Kim Kardashian poznata je po svojoj dugoj tamnoj kosi, ali često perikama (i povremenim farbanjem) zna da unese drastičnu promenu u svoj izgled.