Connect with us

Deda Mraz ne radi u siromašnim zemljama!
Extra

Deda Mraz ne radi u siromašnim zemljama!

Ne postoji bajka u kojoj Deda Mraz, uz pomoć patuljaka koji sve vreme pevaju, u svojoj velikoj i svetloj radionici negde na severu planete, pakuje u dečije paketiće vakcine, lekove, hranu, ćebe, šatore… Ali, ne žive sva deca u bajkovitom svetu, u kome su igračke, nova odeća i poneki slatkiš najveća radost.

“Ja ne radim u siromašnim zemljama, ho ho ho”, kaže veliki čovek sa belom bradom i crvenim odelom, u UNICEF-ovom novogodišnjem spotu koji je kreiran u Švedskoj i koji je nedavno u američkom časopisu Advik, proglašen reklamom dana. Šokantno, ali istinito. Mnoga deca ove godine neće dobiti nikakve poklone, pa čak ni one koji bi ih spasli od gladi i bolesti. Deda Mraz njihove zemlje namerno zaobilazi.

Pogledajte video…

Ipak, mnoga deca će ove godine ipak, bez obzira što im porodica, zajednica i država to ne omogućavaju, dobiti i vakcine i lekove i terapeutski obrok i hranu… Na svetu ima mnogo dobrih ljudi koji brinu, kojima je stalo i koji će kupiti UNICEF-ov poklon ili čestitke. Jer, UNICEF ide tamo gde ni Deda Mraz ne želi, poruka je spota.

Loading...
5 Comments

5 komentara

 1. cici

  21/12/2011 at 10:34 am

  wtf! ne svidja mi se njihova glupa poruka, i deca i odrasli vole Dedu zasto ga ovako predstavljaju!?

 2. Jecka:)

  21/12/2011 at 10:49 am

  ne svidja se ni meni!koliko ovde dece ne dobiju novogodisnji poklon.ja se ne secam nijednog da sam dobila,pa mi nista ne fali!:P

 3. Lela96

  21/12/2011 at 12:51 pm

  I ja imam 15 god. od 12 ga vise ne dobijamm jer ni ne trazim..jer mi moji kupe nesto kada imaju a i ne fali mi nista inace malo je glupa poruka Deda Mraz treba da predstavlja radost i veselje dece “lepo” su ga prestavili!

 4. JZB

  21/12/2011 at 7:09 pm

  Sreca pa postoji Djokovic:)

 5. Lolita

  21/12/2011 at 8:13 pm

  HITTT ne treba verovati u mit vec u syvarnu dobrotu ljudi:)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top