Prati nas

Diskriminacija: Njoj je ponuđen duplo manji honorar za ulogu samo zato što je žena?!

Bizarno

Diskriminacija: Njoj je ponuđen duplo manji honorar za ulogu samo zato što je žena?!

The-X-Files-2016-Gillian-Anderson-Pay-Gap-640x427

David Duchovny i Gillian Anderson (Foto: Fox)

Bez Davida Duchovnog i Gilliane Anderson serija Dosije X ne bi bila ono što jeste. Međutim, ne smatraju svi to. Gilliani je za nastavak popularne serije prvo ponuđen duplo manji honorar od onog koji je dobio šarmantni glumac.

“Iznenađena sam što me više novinara nije pitalo o toj temu, jer je to istina”, rekla je lepa glumica za jedne anerički list.

Ona nije mogla a da ne pomene koliko joj je teško palo sve to. Posebno zato što se u glumačkom poslu vrši diskriminacija u vidu manjih honorara za ženske glumice, pa zato misli da je veoma bitno da se čuje i njena priča.

Anderesenova je na kraju ove teme dodala da je sve to bilo previše šokantno za nju, pošto su njih dvoje obavili sjajan posao u prošlosti, fer bi bilo da budu i sada isto plaćeni.

 

Loading...


4 komentara

4 Comments

 1. Kokara

  23/01/2016 at 7:08 pm

  Nije dobila manji honorar zato sto je zena,vec zato sto je poznata po ulozi samo u x files-u.posle toga nije imala nekih zapamcenih uloga dok on ipak jeste.Poznato je da se njih dvoje ne podnose jos od davnina,pa verujem da je zato ovo i izjavila.

 2. jaaa

  23/01/2016 at 9:11 pm

  Realno poznatiji je i popularniji od nje, zatro ima veci honorar…

 3. Samantha

  24/01/2016 at 12:12 am

  Opstepoznato je da glumice dobijaju manje hnorare i to je cesto tema… ali tako je to…this is a man`s world

 4. tara

  24/01/2016 at 2:29 am

  @prva dva komentara
  On poznatiji od nje pa mu je zbog toga veći honorar? Vi mora da se zezate? Ako ćemo realno on je pored TXF jedino seriju Californication imao kao zapaženu, da se ne lažemo. OBOJE su podjednako poznati po ulogama Mulder-a i Scully, zato ne pričajte gluposti. Ovde je prosto reč o seksizmu, ne znam u kojem vi ljudi svetu živite??? Pa sama Gillian je potvrdila na tviteru. Opšta je “praksa” svih tih holivudskih režisera i producentskih kuća da svoje glumice plaćaju mnogo manje od glumaca, čak i ako imaju teže uloge.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top