Prati nas

Dodeljene nagrade Braće Karić

Događaj

Dodeljene nagrade Braće Karić

Na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, u sredu uveče je održana dodela Nagrada Braća Karić.

Šesnaestu godinu za redom, porodica Karić dodelila je priznanja najeminentnijim osobama iz sveta kulutre i umetnosti, ekonomije i privrede, naučnog i istraživačkog rada, novinarstva, publicistike i izdavaštva, humanitarne aktivnosti, jačanje mira, saradnje i prijateljstva među narodima.

Veliko interesovanje je vladalo u javnosti, te su u Narodnom pozorištu viđeni ambasadori Rusije, Azerbejdžana, Ukrajine, Crne Gore, Angole, Indonezije, Maroka, Belorusije, kao i ugledne zvanice iz javnog života Srbije.

Najemotivniji trenutak tokom ceremonije je bio kada je emitovan film snimljen u Solunu, kada je čuvaru groblja na Zejtinliku, Đorđu Mihailoviću uručena nagrada za očuvanje tradicije istorijskog nasleđa srpskog naroda. Inače, niko od Mihailovića čitav vek brige o srpskom vojničkom groblju u Solunu, pa ni Đorđe nikada nije dobio nikakvo zvanično priznanje iz matice Srbije, do ovog.

U muzičkom programu su nastupili: Filharmonija mladih „Borislav Pašćanin“, Slobodan Trkulja, soprani Sanja Kerkez i Jelena Čamčić, harmonikaš Đorđe Davidović, hor „Braća Baruh“, poseban užitak pripredio je Vlatko Stefanovski, koji se umesto govora zahvalio notama.

Nagradu su dobili:

Za oblast stvaralaštva u kulturi i umetnosti – Vlatko Stefanovski, muzičar

Za oblast naučnog i istraživačkog rada – Akademik Sergij Pantelejmonovič Sitko, profesor nuklearne fizike, koji istažuje i primenjuje kvantnu medicinu

Za oblast novinarstva, publicistike i izdravaštva – Zefirino Grasi, generalni dirketor Politike AD

Za oblast ekonomija i privreda – Vinarija Zvonko Bogdan, Gordana Pavković i Zlatko Živanić

Za oblast humanitarne aktivnosti, jačanje mira, saradnje i prijateljstva među narodima – vrhovi Rabin Srbije Isak Asiel, čuvar groblja na Zejtinliku Đorđe Mihailović i Aleksandar Porfirevič Toršin, zamenik predsednika Saveta ruske Dume i predsednik humanitarne fondacije „Sveti Sava Osvećeni“

I ove godine laureati su najemintnija imena koji su svojim radom, inovacijama i ličnim zalaganjem ostavili veliki pečat ne samo u domaćoj, već i u svetskoj javnosti.

Redakcija Tracara.com1 komentar

1 komentar

  1. Jovan

    08/11/2013 at 1:57 pm

    ok…

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top