Prati nas

Dona Ares: Kada sam saznala od čega bolujem, plakala sam bez prestanka

Vesti

Dona Ares: Kada sam saznala od čega bolujem, plakala sam bez prestanka

Dona se i dalje hrabro bori (foto: Kurir)

Dona se i dalje hrabro bori (foto: Kurir)

Dona Ares koja je obolela od raka se i dalje hrabro bori sa bolešću, a u intervjuu za magazin Story otkriva kako je izgledalo kada je saznala da je bolesna, priča o svojoj borbi i podršci koja joj stiže sa svih strana.

Nakon što je imala povišenu temperaturu bez ikakvog razloga, Dona je sama prelistala neke medicinske knjige koje je imala i sama sebi dala dijagnozu koju je potvrdio njen lekar.

Retko ko bi samo na osnovu povišene temperature pomislio da ima rak, jer te ništa te ne boli! I opet sam na neki način imala sreće, a znamo da sreća prati hrabre. Naime, u kući sam imala neke medicinske knjige i pošto sam ih malo istražila, zapravo sam samoj sebi odredila dijagnozu, pre lekara.  Na taj način psihički sam se pripremila na ono što je usledilo, ali pored i toga rak je poslednje na šta čovek može da pomisli da će mu se desiti. Uvek mislimo kako se teške bolesti dešavaju samo drugima, nikada nama. Kada sam otišla kod doktora, samo sam mu rekla da me je napalo sve, on se složio kako sam sve dobro shvatila i kako je odlično što sam došla na pregled.”

Momenat kada je prevezena u kolima Hitne pomoći u bolnicu Doni je bio jedan od najtežih trenutaka u životu.

Bilo mi je veoma teško tokom transporta iz Bihaća za bolnicu u Sarajevu. Razmišljala sam o tome kako sam ceo života provela u pokretu i na putovanjima, a onda doživela da se vozim u sanitetu na putu ka bolnici. Nisam želela da doživim tu vožnju koja je bila veoma traumatična i stresna. Mučan je momenat kada treba da prihvatite činjenicu kako baš vi imate izuzetno loše rezultate. Tek kada to pregrmite i pobedite strah sa samim sobom, borba i lečenje mogu da počnu.”

Borbi je pristupula prilično odgovorno i hrabro i dalje je veoma optimistična da će se izboriti sa ovim bremenom koji joj je život doneo.

Kada sam saznala od čega bolujem, prva dva dana plakala sam bez prestanka, a onda sam rekla sebi: 
Nema više kukanja, suza, moram da se uhvatim u koštac sa tim što mi se desilo.  Sada imam osećaj kao da sam ispala iz nekog broda pa moram da plivam kako bih stigla do obale. Tako sagledavam sve što me zadesilo. Svima bih preporučila da ne razmišljaju o bolesti kao da je bolest, i da se čim pre osveste, dođu sebi i svemu pristupe praktično. Rak gledam kao neko stanje koje jednostavno mora da prođe, a lekari su tu sa mnom kako bi mi pomogli da ga prevaziđem. Sigurna sam da samo ovaj način razmišljanja može da me spasi.”

Pevačica se trudi da što podeli sa svojim fanovima na svojoj Facebook stranici i tako ujedno motiviše mnoge da ne gube nadu u borbi sa rakom.

Najsvesnija sam onda kada mi neko pošalje poruku, kao što je to pre dva dana učinila jedna devojka. Napisala mi je kako se, otkako su joj pre tri nedelje otkrili kancer trudi da dok gleda moje fotografije na društvenim mrežama bude nasmejana kao i ja, ali joj ne ide. Odgovorila sam joj da je najvažnija hrabrost i da se ne predaje, jer kada se reši svog straha, tada će rešiti i zdravstveni problem. Zapravo, najvažnije je da pobedite strah sa samim sobom koji svi negde u sebi imamo.”

Dona sa svojim mužem se preselila u hotel Han na Bjelašnici gde joj svež planinski vazduh i zdrava ishrana pomažu u oporavku.


Loading...
5 komentara

5 Comments

 1. onlythebrave

  16. 12. 2014. at 18:13

  rak pluca je nazalost u 95 % zlocudan i retko ko se izleci. Nadam se da ce Donna uspeti!

 2. Naninanaj

  16. 12. 2014. at 18:42

  Ne daj se kraljiceee….Mnogo te vole tvoji fanovi..

 3. bhf

  16. 12. 2014. at 19:51

  Ja koliko sam upucena Donna Ares ima karcinom materice, a ne pluca !! onlythebrave !?

 4. bebana

  17. 12. 2014. at 07:32

  a zasto nikad ne kaze kancer cega, ljudi se ubise ovde nagadjajuci pluca, materica i sl. Mislim kada se vec toliko prica o tome…… A ja njoj i svakom zelim ozdravljenje a svima nama neki povratak prirodi i prirodnom da se ovo ne bi desavalo….

 5. Fajza

  07. 12. 2015. at 20:15

  Bravo,želim ti što i sebi brzi povratak u bolje dane bez bolesti.Sretno

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top