Prati nas

Donald Trump zabranio transeksualcima prijavljivanje za vojsku: Slavne ličnosti osudile predsednika

Vesti

Donald Trump zabranio transeksualcima prijavljivanje za vojsku: Slavne ličnosti osudile predsednika

View this post on Instagram


A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

Vest da je američki predsednik Donald Trump zabranio transeksualcima prijavljivanje za vojsku izazvala je salve besnih komentara na društvenim mrežama, a na predsednikovu odluku ni mnoge javne ličnosti nisu ostale neme.

Objavivši svoju odluku na Twitteru, predsednik Trump je rekao: “Naša vojska mora biti usredsređena na ogromnu i odlučujuću pobedu i ne sme biti opterećena ogromnim medicinskim troškovima i poremećajima koje bi transrodna zajednica donela vojsci. Hvala vam.”

Zatečeni najnovijom odlukom Donalda Trumpa, mnoge slavne ličnosti su besno osudile predsednika putem društvenih mreža.

Pevačica Demi Lovato je izjavila: “Želim samo da kažem transrodnoj zajednici da vas volim i da imate podršku bez obzira na sve” 

Glumica Candis Cayne, koja i sama pripada transrodnoj zajednici je takođe putem Twiterra osudila odluku svog predsednika: “Za sve transrodne žene i muškarce, mi nikada nismo tražili ništa sem prava da živimo svoj život kao osobe koje jesmo, ova mržnja mora da se zaustavi!”

Popularna voditeljka Ellen Degeneres, pripadnica LGBT zajednice pridružila se salvi besnih komentara, napisavši na svom nalogu: “Treba da budemo zahvalni ljudima koji žele da služe našoj zemlji, ne da im okrećemo leđa. Zabranjivanje ulaska transrodnih osoba u vojsku je povređujuće, neosnovano i pogrešno”.

Pored njih, transrodnu zajednicu podržale su i glumice Mia Farrow i Lena Dunham, pevač Sam Smith, škotski glumac Alan Cumming, zvezda filma Zvezdani ratovi George Takei i mnogi drugi, dok je pevačica i televizijska voditeljka Michelle Visage bila jedna od najkraćih, retvitujući predsednika Trumpa pored reči ‘šu*ak’.


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

To Top