Drugačije književno iskustvo: Glumci u viralnom literarnom svetu

Objavljeno: 28.03. 19:45

(foto: PR)

Neda Arnerić (foto: PR)

Literarna scena Srbije dobila je novu dinamiku viralnim predstavljanjem romana Nina od Arabije u specifičnoj video formi kreiranoj isključivo za potrebe društvenih mreža i interneta.

Glumačke zvezde Ljiljana Blagojević, Neda Arnerić, Iva Štrljić i Nenad Nenadović nedavno su se oprobali u sasvim novim ulogama. Ovi umetnici su svoj dar pretočili u originalne, kratke video zapise koji na društvenim mrežama i internetu dočaravaju atmosferu romana Nina od Arabije. Na ovaj način je Nina od Arabije postao prvi roman u Srbiji koji se čitaocima predstavlja viralnim putem, kroz ‘oživljene’ i svima dostupne odlomke koje čitaju poznati glumci.

Iva Štrljić (foto: PR)

Iva Štrljić (foto: PR)

Treće dopunjeno i izmenjeno izdanje romana Nina od Arabije objavila je izdavačka kuća Mali Nemo, a autorka romana Marina Bulatović Barny kaže: “Živimo u vremenu kada je nemoguće ignorisati snagu i moć interneta i društvenih mreža. I predsednički kandidati širom sveta svoje bitkevode na društvenim mrežama. Sa četiri video klipa, rešila sam da se obratim ljubiteljima pisane reči i da im omogućim da jednostavno i za vrlo kratko vreme, osete atmosferu i energiju moje knjige i odluče da li žele da je pročitaju ili ne.  U proseku, velike izdavačke kuće u Srbiji, objavljuju po jednu knjigu na dan. U takvoj hiper-produkciji, teško je odvojiti ‘žito od kukolja’, zato sam izabrala jedan potpuno drugačiji i kreativniji način da roman predstavim čitaocima”.
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

1 komentar

  1. dejan216@gmail.com'

    dejan

    Vladimir Arsenijević za knjigu Ti i ja, Anđela je već uradio nešto slično sa četiri velika glumačka imena.

    Thumb up 0 Thumb down 0

dara bubamara
Hot or not

HOT or NOT: Dara Bubamara inspirisana Minnie Mouse

Kada je reč o stajlingu Dare Bubamare modni kritičari idu od hvalospeva do najtežih pogrdnih komentara, ali ona, u svom stilu, ne haje mnogo za...