Connect with us

Drugačije književno iskustvo: Glumci u viralnom literarnom svetu


Knjige

Drugačije književno iskustvo: Glumci u viralnom literarnom svetu

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
(foto: PR)

Neda Arnerić (foto: PR)

Literarna scena Srbije dobila je novu dinamiku viralnim predstavljanjem romana Nina od Arabije u specifičnoj video formi kreiranoj isključivo za potrebe društvenih mreža i interneta.

Glumačke zvezde Ljiljana Blagojević, Neda Arnerić, Iva Štrljić i Nenad Nenadović nedavno su se oprobali u sasvim novim ulogama. Ovi umetnici su svoj dar pretočili u originalne, kratke video zapise koji na društvenim mrežama i internetu dočaravaju atmosferu romana Nina od Arabije. Na ovaj način je Nina od Arabije postao prvi roman u Srbiji koji se čitaocima predstavlja viralnim putem, kroz ‘oživljene’ i svima dostupne odlomke koje čitaju poznati glumci.

Iva Štrljić (foto: PR)

Iva Štrljić (foto: PR)

Treće dopunjeno i izmenjeno izdanje romana Nina od Arabije objavila je izdavačka kuća Mali Nemo, a autorka romana Marina Bulatović Barny kaže: “Živimo u vremenu kada je nemoguće ignorisati snagu i moć interneta i društvenih mreža. I predsednički kandidati širom sveta svoje bitkevode na društvenim mrežama. Sa četiri video klipa, rešila sam da se obratim ljubiteljima pisane reči i da im omogućim da jednostavno i za vrlo kratko vreme, osete atmosferu i energiju moje knjige i odluče da li žele da je pročitaju ili ne.  U proseku, velike izdavačke kuće u Srbiji, objavljuju po jednu knjigu na dan. U takvoj hiper-produkciji, teško je odvojiti ‘žito od kukolja’, zato sam izabrala jedan potpuno drugačiji i kreativniji način da roman predstavim čitaocima”.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Loading...

1 komentar

1 komentar

  1. dejan

    29 March 2017 at 11:49 am

    Vladimir Arsenijević za knjigu Ti i ja, Anđela je već uradio nešto slično sa četiri velika glumačka imena.

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top