Prati nas

Ekipa ‘Kuma’ se okupila na proslavi 45. godišnjice kultnog filma (VIDEO)

Film

Ekipa ‘Kuma’ se okupila na proslavi 45. godišnjice kultnog filma (VIDEO)

Ekipa kultnog filma Kum, predvođena rediteljem Francisom Forom Coppolom, okupila se kako bi proslavila 45. godišnjicu od premijere jednog od najboljih ostvarenja u istoriji kinematografije.

Okupljaje glumaca održalo se tokom trajanja festivala Tribeca, čiji je jedan od osnivača Robert De Niro, odnosno Vito Corleone iz drugog dela Kuma. Pored njega, panelu si prisustvovali i Al Pacino (Michael Corleone), James Cann (Sonny Corleone), Robert Duvall (Tom Hagen), Diane Keaton (Kay Adams) i Talia Shire (Connie Corleone).

Tokom razgovora, svi članove ekipe složili su se da je Kum bio veoma rizičan projekat, a oslanjao se u potpunosti na talenatu mladog, neiskusnog reditelja, nepoznatom Pacinu i priči za koju su mnogi smatrali da joj nije mesto na filmskom platnu.

Braća Michael, Sonny i Fredo sa ocem, Vito Corleoneom (foto: Fanpop)

Braća Michael, Sonny i Fredo sa ocem, Vito Corleoneom (foto: Fanpop)

Coppola je takođe priznao da  je po njegovom mišljenju roman Maria Puza bio ‘populistički’, navodeći da je nakon prvog čitanja bio razočaran u delo jer je smatrao da je predugo. Reditelj je dodao i da je morao krvnički da se bori kako bi tada potpuno nepoznati 30-godišnji Pacino dobio ulogu. Uradio je više testova pred kamerom od svih drugih, čak i nakon što mu je dodeljena uloga najmlađeg sina mafijaškog bosa. “Samo sam pogledao njegovo lice. I kad god bi išli negde, sve devojke su bile zagrejane za Ala, iz nekog razloga”, otkriva reditelj.

Sam Pacino priznaje da nije bio mnogo zainteresovan za ulogu i da Coppola nije trebalo toliko da se trudi da je dobije, već da mu je privlačnija bila rola Sonnija Corleonea, za koju je na audiciji bio i Robert de Niro pre nego što je dobio ulogu mladog Don Vita Corleonea u Kumu 2.

Nakon klimavog početka, Pacino je bio ubeđen da je ovo najgori film ikada snimljen. Međutim, gadno se prevario, jer su ga najprizantiji kritičari i publika za ove četiri i po decenije proglasili, u mnogim anketama, za najbolje filmsko ostvarenje ikada.

 


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top