Prati nas

Elton Džon: Amerika je užasno mesto

Vesti

Elton Džon: Amerika je užasno mesto

Nakon brojnih samoubistava tinejdžera i incidenata koji su povezani uglavnom sa homoseksualnim opredeljenjem ovih mladih ljudi, u Americi je toku vrlo aktivna kampanja poznatih ličnosti. Zvezde među kojima su i Sindi Loper, Danijel Redklif, Ke$ha, En Hatavej i mnogi drugi svojim video porukama pružaju podršku mladim ljudima koji su drugačiji, da se ne stide svog seksualnog opredeljenja, a onim drugima poručuju da budu tolerantni na različitost.

O ovoj temi progovorio je i čuveni britanski muzičar Elton Džon, koji je još 1976. godine otvoreno priznao svoje opredeljenje prema istom polu.

“Neki kažu kako bi gejeve trebalo tući, jer mi nismo deo Božijeg sveta. Kakav je to mentalitet? Kada sam prvi put došao ovde zaljubio sam se u vašu zemlju. Ali sada je Amerika postala jedno užasno mesto. Ovo nije ona zemlja koju volim. Toliko ste napredovali, predsednik je crnac, ne mogu da verujem da se ovo još uvek dešava. Isus nas uči toleranciji, i to je primer koji treba da sledimo. Treba da oprostimo i da budemo saosećajni. Nismo svi isti i hvala Bogu na tome. Bilo tako dosadno da jesmo…”

Uf, šta li bi Džon tek rekao o homofobiji u našoj zemlji….8 komentara

8 Comments

 1. D&M

  14/10/2010 at 10:31 am

  Zbog u poslednje vreme sve učestalijih slučajeva samoubistva među homoseksualnom omladinom u Americi osnovana je organizacija “The Trevor Project”, koja je zadužena za edukaciju omladine i pomoć LGBTIQ populaciji. Pored ovih poznatih ličnosti što si spomenula, Tračaro, podršku su dali i Adam Levine (Maroon 5), Ricky Martin, glumci iz popularne serije Modern Family, Chris Colfer (Glee), Zachary Quinto (Heroes, Star Trek), Ellen Degeneres, Anderson Cooper (voditelj CNN-a), Kathy Griffin (DIVA!!!), Tim Gunn (Project Runway) i još mnogi. Sva ova samoubistva su prouzrokovana maltretiranjima gejeva i lezbejki (najviše u školama).

 2. Demian

  14/10/2010 at 10:51 am

  Ti dodji u Srbiju…vidis da je Srbija postala raj za homosexualce…na jednog homosexualca ide 100 pandura…bices zasticen kao beli medved:)))

 3. D&M

  14/10/2010 at 11:09 am

  *samoubistava

 4. Sanjica

  14/10/2010 at 11:31 am

  Jbt…na kraju ce sve da se svede na pricu “hetero ain’t cool, let us all live in real love and become homo.”

  Eeej “God united man and woman, forever and ever. Amin”

 5. Tanja

  14/10/2010 at 12:00 pm

  @ Demian,svaka cast za komentar.:))))))

 6. Sani

  14/10/2010 at 12:57 pm

  Bog je stvorio Adama i Evu,a ne Adama i Adama…

 7. Lazarela

  15/10/2010 at 8:55 am

  E ne kontam ovoga nikako. Prvo kaže kako smo svi različiti, kako trebamo poštovati jedne druge i onda na kraju svega toga kaže kako je Amerika napredovala jer je crnac predsjednik. Toliko o toleranciji! Ma homoseksualcima treba napraviti jednu drzavu, pa nek tamo zive !

 8. mir

  15/10/2010 at 12:22 pm

  Kao što ima normalnih ljudi koji su dovoljno samosvesni, ispunjeni sobom, pa tako i tolerantni prema drugima (ili indiferentni), tako ima i polupismenih i razvoju zaostalih koji smatraju da sve one koji nisu isti kao oni treba ubiti, proterati, biti agresivan prema njima….
  Ništa novo. Na nama je da biramo društvo.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top