Emma Watson se upisala u istoriju osvojivši glumačku nagradu neodređenu polom

Objavljeno: 08.05. 12:33

#emmawatson #mtvmovieawards

A post shared by pratimpoznate (@pratimpoznate) on

Kako je u poslednje vreme sve glasnija borba za izjednačavanje polova, MTV je dao svoj doprinos tako što je u toku sinoćne ceremonije dodele Movie & TV nagrada prvi put u istoriji dodelio nagradu za glumu koja nije bila razvrstana na kategorije Najbolji glumac / Najbolja glumica, te su tako tim činom izbrisane granice između polova.

Da ceo ovaj istorijski momenat bude još značajniji, nagrada je otišla u ruke Emme Watson, koja je, osim po brojnim značajnim ulogama, poznata i kao veliki borac za ljudska prava i feministkinja.

“Osećam potrebu da kažem nešto o ovoj nagradi kao takvoj”, započela je 27-godišnja glumica. “Prva glumačka nagrada u istoriji koja prilikom nominovanja nije pravila razliku među polovima govori nešto o tome na koji način počinjemo da shvatamo ljudsko postojanje. Korak koji je načinio MTV, a to je da dodeli ‘bespolnu’ nagradu za glumu, znači nešto drugačije za sve nas. Za mene lično, gluma je mogućnost da prošetaš u tuđim cipelama i to ne bi trebalo deliti na dve različite kategorije.”

Bela iz filma Lepotica i zver se još jedanput zahvalila svima koji su glasali za nju i ispraćena ovacijama napustila scenu.


Loading...

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

severina2
Hot or not

Severinu žestoko iskritikovali zbor izbora haljine za crveni tepih

Severina Kojić pojavila se sinoć na jednom svečanom događaju u Zagrebu u haljini koja je izazvala mnogo komentara.