Prati nas

Emmu Watson fanovi napali da koristi smrt glumca za promovisanje feminizma

Extra

Emmu Watson fanovi napali da koristi smrt glumca za promovisanje feminizma

Emmu su mnogi iskritikovali zbog fotografije kojom je odala počast Alanu Rickmanu (foto: Wenn)

Emmu su mnogi iskritikovali zbog fotografije kojom je odala počast Alanu Rickmanu (foto: Wenn)

Glumicu su posle jednog posta na Twitteru mnogi napali kako smrt Alana Rickmana koristi za promovisanje sopstvenih stavova i propagiranje feminizma.

Emma Watson je sa Rickamnom glumila u filmovima o Harry Potteru i nakon objavljivanja vesti o njegovoj smrti juče prepodne, ona je na Twitteru svoju žalost izrazila fotografijom glumca i njegovom izjavom o feminizmu: “Nema ničeg lošeg u tome da je muškarac feminist, jer mislim da nam to oboma ide u prilog”.

Twitter trolovi su odmah počeli da napadaju 25-godišnju glumicu negativnim komentarima. Jedan od njih je glasio: “Emma, ti si grozna osoba koja koristi smrt glumca kako bi promovisala svoje stavove”. I drugi je bio u sličnom maniru: “On samo što je umro, a ti ga već koristiš za svoje feminističke poglede. To mi se uopšte ne dopada”. Uglavnom su se komentari odnosili na to da se Watsonova ponela “netaktično i odvratno”.


Alan i Emma su 10 godina glumili u osam nastavaka 'Harry Pottera' (foto: WB)

Alan i Emma su 10 godina glumili u osam nastavaka ‘Harry Pottera’ (foto: WB)

Glumica koja se proslavila ulogom Hermione Granger je već dugo na meti anti-feminističke zajednice, nakon što je slobodno iznosila svoje stavove i viđenje položaja žene kada je postala Ambasadorka dobre volje UN za pitanja žene. Ona je takođe i predstavnica kampanje HeForShe, koja promoviše ravnopravnost polova.

Bilo je i mnogih koji su podržali Emmu i način na koji odala počast starijem kolegi. “On jeste bio feminist i to su njegove reči, a ona mu njima samo odaje priznanje na svemu”, bio je jedan od komentara. Watsonova se i na svojoj Facebook stranici danas prisetila legendarnog britanskog kolege, rečima: “Veoma sam tužna zbog vesti o Alanu. Imala sam sreće da sam sarađivala sa ovim divnim čovekom i glumcem. Zaista će mi nedostajati naši razgovori. Počivaj u miru, Alane. Svi te volimo”.


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Extra

To Top