Gde su i šta rade klinci koji su pre 9 godina zasmejali ceo svet?

Objavljeno: 14.05. 15:50

(foto: Screenshot)

(foto: Screenshot)

Video pod nazivom Charlie Bit My Finger postavljen je pre čak 9 godina, a za sada ima više od 800 miliona pregleda na Youtubu. Jonah Barger, profesor na University of Pennsylvania’s Wharton School objasnio je zašto je ovaj video tako popularan.

“Dok gledamo Harrya i Charlia ulazimo u kratko stanje visokog uzbuđenja, dok autonomni nervni sistem ponavlja onaj nalet osećanja koji vidimo na ekranu. Naš puls se povećava a lojne žlezde se otvaraju – telo se tada priprema za akciju. Te iste fizičke promene dešavaju se kada se suočavamo sa bilo kojim emotivnim sadržajem, bez obzira da li gledamo horor film ili čitamo romantičnu poeziju”, rekao je Barger, i potom zaključio: “Ako su ljudi na snimku uzbuđeni mnogo je veća šansa da će preneti te emocije”. 

Verovali ili ne, ovaj kratki video je postao najpoznatiji snimak na internetu, a dva anonimna dečaka imaju više pregleda od velikih zvezda poput Taylor Swift, Adele i One Direction. U prve dve godine od kada je javno objavljen klip, porodica je uspela da od njega zaradi dovoljno za novu kuću. Dečaci su potom nastavili da objavljuju klipove na Youtubu, ali na žalost nisu postavili ni jedan novi video u poslednjih godinu dana od kada je BBC radio reportažu o njima.
ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

dara bubamara
Hot or not

HOT or NOT: Dara Bubamara inspirisana Minnie Mouse

Kada je reč o stajlingu Dare Bubamare modni kritičari idu od hvalospeva do najtežih pogrdnih komentara, ali ona, u svom stilu, ne haje mnogo za...