Prati nas

Genijalan odgovor J.K. Rowling na odluku fana da spali sve Harry Potter knjige

Extra

Genijalan odgovor J.K. Rowling na odluku fana da spali sve Harry Potter knjige

Spisateljicu su mnogi napali zbog političkog aktivizma, a ona je imala sjajn odgovor (foto: Wenn)

Spisateljicu su mnogi napali zbog političkog aktivizma, a ona je imala sjajan odgovor (foto: Wenn)

J.K. Rowling imala je sjajan odgovor na prozivke jedne osobe koju je naljutila izjava spisateljice o potpredsedniku Sjedninjenih Američkih Država, Mike Pencu.

Rowlingova je odgovorila neimenovanom fanu koji joj je poručio da će spaliti njene knjige i filmove nakon što je autorka citirala Bibliju govoreći o političaru. “Drago mi je što sam pročitao ovaj članak na Yahoo-u. Sada ću spaliti sve tvoje knjige i filmove”. Autorka Harry Pottera je samo kratko odgovorila: “Izduvni gasovi dvd-jeva mogu biti otrovni i ja i dalje imam tvoj novac, tako da, ako želiš, možeš pozajmiti moj upaljač”.

Konzervativne Hrišćane je posebno pogodila činjenica da je Rowlingova citirala Bibliju govoreći o ranijoj izjavi Mike Penca, koji je, iako je podržao Trumpovu zabranu ulaska muslimana iz sedam zemalja Bliskog istoka, u decembu 2015. godine napisao da bi takva odluka bila ‘nezakonita i uvredljiva’, a spisateljica je nedavno napisala: “Jer kakva je korist čoveku ako sav svet zadobije a duši svojoj naudi? Jevanđelje po Mateju 16:26” (prevod Komisije Svetog arhijerejskog sinoda Srpske Pravoslavne crkve, prim.aut.)

Međutim, nakon ovog, javili su se još neki kojima je veoma zasmetala politička aktivnost spisateljice, te je bilo nekoliko tvitova vezanih za paljenje knjiga o mladom čarobnjaku. Nakon ovih negodovanja njenih obožavalaca, Rowlingova je poručila. “Ipak je istina ono što kažu: Možeš devojku naterati da pročita o usponu i padu autokrate, ali je i dalje ne možeš naterati da misli”.

Loading...


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top