Glumci iz filma ‘Vir’ zaveštali organe

Objavljeno: 27.10. 17:11

Nacionalnu kampanju Ministarstva zdravlja Republike Srbije Produži život podržala je ekipa domaćeg filma VIR.

Desetina članova ove ekipe potpisala je  donorske kartice i time zaveštala organe 26.10.2012. u prostorijama Privredne komore Beograda. Javnosti su se obratili dr. Danica Mihajlović ispred Ministarstva zdravlja, predsednik Privredne komore Beograda Milan Janković, glumac Nenad OkanovićAleksandra Mitrović i producent Nemanja Đorđević.

Oktobar je mesec davalaca organa, te je ekipa filma VIR, simbolično, odlučila da humani čin potpisivanja donorskih kartica obavi upravo u ovom mesecu. Svako od nas može da bude potencijalni primalac organa, stoga svako od nas treba da razmišlja na temu zaveštanja organa.

U  ekipi Vira, u  sektoru za maske i specijalne efekte, je Aleksandra Mitrović koja se već godinama bori sa zdravstvenim tegobama i čeka na donaciju bubrega. “Družeći se i radeći sa njom, postali smo svesni patnje kroz koju svakodnevno prolazi, i odlučili da na ovaj način doprinesemo njoj i svim ljudima sličnih problema,” kažu iz ekipe ovog filma.

Redakcija Tracara.com

ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

monica-bellucci2
Hot or not

Kakva transformacija: Monika Bellucci postala plavuša

Jedna je od najlepših žena na svetu, vrsna glumica i modna ikona Monica Bellucci prepoznatljiva je po svojoj smeđoj dugoj kosi, ali je nakratko...