Prati nas

Holivud besan zbog nove kategorije na Oskarima: danas je umro film

Film

Holivud besan zbog nove kategorije na Oskarima: danas je umro film

Organizatori dodele Oskara objavili su da će zbog slabe gledanosti skratiti na najviše tri sata svečanu dodelu te filmske nagrade koju uživo prenosi televizija, te uvesti novu kategoriju nagrade za popularne filmove.

U pismu članovima, Upravni odbor američke Akademije filmske umetnosti i nauka navodi da će neki od 24 Oskara biti dodeljen tokom pauze reklame.

“Želimo da proizvedemo zabavan šou od tri sata i da pružimo pristupačnije Oskare za naše gledaoce širom sveta”, navodi Upravni odbor. Dosadašnja dodela trajala je blizu četiri sata, ne računajući prenos crvenog tepiha.

Promene, koje će se uvesti na svečanosti u februaru 2019, velika su prekretnica u dodeli te najprestižnije nagrade u filmskoj industriji, a uvode se nakon dugogodišnjeg pada gledanosti.  Dodelu Oskara u martu ove godine u SAD je pratilo samo 26,5 miliona ljudi, najmanje u 90-godišnjoj istoriji dodele nagrade.

Akademija je najavila da će od ove sezone dodeljivati i Oskara za “najbolji popularni film”. No, nova kategorija je dočekana na nož u Holivudu – većina umetnika smatra da je “filmska industrija danas umrla”.

Pročitaj ceo tekst
Pročitaj i ovo:

Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Film

To Top