Prati nas

Isidora Bjelica ostavila tužnu poruku: Dođe tren, kad se raduješ smrti

Vesti

Isidora Bjelica ostavila tužnu poruku: Dođe tren, kad se raduješ smrti

To je onaj dan kad znaš da će ti i ledeni zagrljaj smrti biti nežniji i topliji od svih onih lažnih zagrljaja…

Isidora Bjelica objavila je na Instagramu potresnu poruku, koja je rastužila sve poštovaoce njenog lika i dela. Srpska spisateljica već nekoliko godina bori se sa rakom, te je u medijima ima sve manje, ali sa javnošću komunicira putem društvenih mreža.

Dođe tren, kada iako si se čitav život plašio smrti, počinješ da je priželjkuješ i da joj se raduješ iz dubine duše. To je onaj tren kada ti se srce od bola i razočarenja već pretvorilo u prašinu , kad si isplakao sve suze i zbog drugih i sebe, kada ti je teskoba samoće toliko teška, a razočarenja u ljude tako bolno da samo čezneš za putem za koji ne moraš da se pakuješ i za koji ti neće trebati telefon…. dođe dan kad si toliko izranjavan i umoran, toliko izdan i ostavljen da još samo u Njoj vidiš spas… to je onaj dan kad više ne možeš da primaš loše vesti i još gore prognoze, dan u kome se raduješ što više nećeš ići na skenere i čekati tumor markere ni pokušati da nađeš odgovor koja vena još može da se napipa…dan u kome znaš da nećeš više morati da sahranjuješ nikog koga voliš jer je ostala još samo jedna sahrana…” napisala je ona i nastavila:

“To je ona nada da više nećeś osećati onu bolnu nemoć pred svim zlom ovog sveta i da nećeś morati da se pravdaš za sve zbog čega te mrze iako im nisi ništa uradio osim što si omanuo u svakom pogledu iako si radio najbolje što znaš… To je onaj dan kad znaš da će ti i ledeni zagrljaj smrti biti nežniji i topliji od svih onih lažnih zagrljaja onih koji su se umorili od tvoje bolesti i onoga što je bolest u pustošenju napravila od tebe…”

“To je onaj dan nade da će sve patnje najzad biti završene i da nećeš više nikada morati da smišljaš kako da platiš novi lek ili kako da se posle 46 hemoterapije popneš na 5 sprat. To je onaj dan kad se ponadaš da će biti izbrisana sva jeziva sećanja i povrede, zli jezici ali i umor i ravnodušnost onih zbog kojih si živeo… to je onaj dan kad vidiš spas samo u onome od čega ti se nekad ledila krv u žilama… da, dođe takvo jutro, i znaš da nisi odabran da imaš brzu i slatku smrt kao ljubavni sudar na slepo, znaš da je natenane, bolno i u ropcu i sa očajnim tajmimgom i opet joj se raduješ iz srca jer se nadaš da će njen milostivi zagrljaj najzad prebrisati sve tvoje tuge, osame, bolove i suze i da nećeš morati da odgovaraš nikome osim dragom Bogu…Da, dođe takav dan kada se nadaš onome čega si se najviše plašio, kada se raduješ onome protiv čega si se borio.”

4 komentara

4 Comments

 1. Predrag

  17. 02. 2018. at 19:56

  Kako ova žena jede govna. Naravno, uvek pred novu knjigu!

 2. lulu

  17. 02. 2018. at 20:41

  Isidora, molim te ženo, prestani sa ovim. Znaš li to koliko je sve ovo bezveze? Bolesna si, žao nam je svima, ali niko od nas ne zna šta ga može strefiti. Svako ima svoju priču, svoj bol, svoju patnju, svoj krst koji mora nositi, i svako će bez izuzetka umreti. Ali ne možemo pričati o smrti na ovaj način. Bolje ćutati kao pokojni Glogovac i čekati svoj sudnji čas. Umrećeš isto kao što ću ja umreti i šta sad? Šta mi koji ćemo poživeti koji dan ili koju godinu duže trebamo da mislimo? Da je smrt olakšanje a nas žive ko je*e. Molim te prestani sa ovom patetikom odmah. Žao mi je naiskrenije ali nije to zla sudbina već jednostavno sudbina. Svako je rođen tačno u minut i u sekund kad je trebao da bude rođen i isto tako će umreti kad treba da umre. To je Božja volja i to jednostavno tako treba shvatiti. Dok si živ živ si, neko duže neko kraće, neko bolestan, neko zdrav, neko sahrani dete, neko sahrani majku. To je život koji od rođenja tako gledano smisla nema, ali mi svi živimo taj besmisao, i zato nam ne otežavaj molim te.

 3. nemam ime

  18. 02. 2018. at 14:52

  smaracica

 4. Trifunovic

  18. 02. 2018. at 23:34

  Veliki i njihova dela nikada ne umiru.Zelim vam da se,kao do sada hrabro borite sa opakom bolescu i da pobedite,kao sto sa ja pre 30godina!Neka vas Bog cuva i da snage da sve prebrodite.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Vesti

Poslednje vesti

Reklama

Teenstar.rs

  Feed has no items.

Popularno

To Top