Prati nas

Iz naftalina: Đole Đogani na Svetskom prvenstvu u disko plesu pre 36 godina

Video

Iz naftalina: Đole Đogani na Svetskom prvenstvu u disko plesu pre 36 godina

djogani]

(foto: Screenshot)

Da li ste znali da je Đole Đogani predstavljao Jugoslavio na Svetskom prvenstvu u disko plesu u Londonu 1980. godine? Tada je osvojio sedmo mesto, a nezvanično bio prvi Evropi.

“Prvo sam počeo da treniram atletiku u Zvezdi. Bio sam čak treći u zemlji na 2000 m stipl-čez, kao junior. Imao sam jednu devojku koja je bila luda za diskaćima. I ona me pozove negde na proleće ’79. Ja dotad nisam mnogo mario, živeo sam sportski – u devet si u krevetu. Dođemo mi tamo, ona skače i vrti se. Meni je to bilo dosadno, a ona me vuče za ruku: ‘Hajde malo da igraš’. I tako… nije provalila, stvarno sam odmah osetio da mogu da napravim neku egzibiciju. Ali tada još nisam mogao da to ispoljim, da prevedem u pokrete. Malo-pomalo, do avgusta ja se zaludim i počnem stalno da idem u diskoteke, da napredujem  i da radim sve teže figure. Posle me je videla ona Meri iz DC-10. Ona je tada počela da pravi tu grupu i ja sam bio jedan od prvih članova. Mislio sam da tu mogu zbilja da napravim nešto”, rekao je Đole u jednom intervjuu, prenosi Svet.

A kako je sadašnji pevač igrao u Londonu, pogledajte u klipu (Đogani je nastupao pod rednim brojem 33 u osmom minutu videa):


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top