Connect with us

Iz naftalina: Đole Đogani na Svetskom prvenstvu u disko plesu pre 36 godina


Video

Iz naftalina: Đole Đogani na Svetskom prvenstvu u disko plesu pre 36 godina

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
djogani]

(foto: Screenshot)

Da li ste znali da je Đole Đogani predstavljao Jugoslavio na Svetskom prvenstvu u disko plesu u Londonu 1980. godine? Tada je osvojio sedmo mesto, a nezvanično bio prvi Evropi.

“Prvo sam počeo da treniram atletiku u Zvezdi. Bio sam čak treći u zemlji na 2000 m stipl-čez, kao junior. Imao sam jednu devojku koja je bila luda za diskaćima. I ona me pozove negde na proleće ’79. Ja dotad nisam mnogo mario, živeo sam sportski – u devet si u krevetu. Dođemo mi tamo, ona skače i vrti se. Meni je to bilo dosadno, a ona me vuče za ruku: ‘Hajde malo da igraš’. I tako… nije provalila, stvarno sam odmah osetio da mogu da napravim neku egzibiciju. Ali tada još nisam mogao da to ispoljim, da prevedem u pokrete. Malo-pomalo, do avgusta ja se zaludim i počnem stalno da idem u diskoteke, da napredujem  i da radim sve teže figure. Posle me je videla ona Meri iz DC-10. Ona je tada počela da pravi tu grupu i ja sam bio jedan od prvih članova. Mislio sam da tu mogu zbilja da napravim nešto”, rekao je Đole u jednom intervjuu, prenosi Svet.

A kako je sadašnji pevač igrao u Londonu, pogledajte u klipu (Đogani je nastupao pod rednim brojem 33 u osmom minutu videa):

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Loading...

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top