Prati nas

Jacques Houdek se oglasio posle Eurosonga: Zameram žiriju susednih zemalja

Evrovizija

Jacques Houdek se oglasio posle Eurosonga: Zameram žiriju susednih zemalja

Velika se prašina podigla oko toga što su članovi stručnih žirija susednih zemalja (uključujući i naš) dali nula bodova hrvatskom predstavniku Jacquesu Houdeku, što im je on zamerio.

“Da je uspeh mogao biti veći – jeste. Izostanak podrške “stručnih” žirija susednih zemalja je stvarno sramotan. Istinu su, nažalost, ovaj put zamenili gorčinom, pretpostavljam iz razloga jer je Hrvatska jedina iz regiona ušla u veliko finale. Među delegacijama i nama izvođačima iz regiona nije bilo mesta za gorčinu – nama je bilo iskreno žao da i oni nisu prošli u finale, a oni su nama bili stvarno divna podrška, bodrili su nas rečima: “Sad ste vi predstavnici regiona, dajte sve od sebe!” Zahvaljujem im se svima redom od srca na tome. Dakle, neverovatno je da od “stručnih” žirija suseda nismo dobili ni jedan bod jer se tu treba ocenjivati vrednost kompozicije i vokalna izvedba, a tu je svaka reč suvišna. Pesma “My Friend” spada, tvrdim, bez imalo lažne skromnosti i bez dvojbe, u najkvalitetnija muzička rešenja ovog Evrosonga, pa je u skladu s tim, zaista trebalo da bude adekvatno nagrađena od muzičkih “stručnjaka”. Da jeste, bili bismo u top 10, a možda i više. Jedino mi je zbog toga žao. No, ona istina koja sve vraća u balans i demantuje žirije su svi narodi regije, koji su nam uglavnom dali maksimalnih 12 bodova televotinga, na tome im beskrajno hvala jer su pokazali koliki su ljudi, prijatelji i znalci. Jedini realan pokazatelj uspeha, kao i uvek, je naša publika”, napisao je Houdek na svom Facebook profilu.


Da li se slažete da je oštećen?


4 komentara

4 Comments

 1. nenad

  21. 05. 2017. at 17:41

  Mrzi me da citam ali bre ako se mi ne podrzavamo niko nece, u belom svetu ljude boli uvo da za nas glasa NA ESC a kamo li nesto drugo.

 2. Roxy

  21. 05. 2017. at 19:31

  Bas zbog ovakvog razmisljanja ostavlja utisak naduvane izkompleksirane osobe, i zato inije pokupio glasove regiona. Pogotovo kad je poceo na ukrainskoj televiziji da komentarise i saoseca pominjuci rat i to kako on zna kakav je to osecaj biti pod okupatorom i braniti se, sta je govedce ocekivao??!

 3. Cipsi

  21. 05. 2017. at 21:09

  Niko ne osporava njegove glasovne mogucnosti, ali realno, pesma je shit.

 4. Alexis Carrington Colby

  21. 05. 2017. at 22:25

  A kako objasnjava sto ni ostalih 30 i nesto strucnih zirija nije glasalo za njegovu pesmu??? Pesma i citav koncept su sablasni. Njegove glasovne mogucnosti su zadivljujuce ali to je to. Mene je i taj prolazak u finale iznenadio. Ovim gestom i ovakvim reakcijom samo potvrdjuje razloge zbog kojih ce uvek biti negde iza, u zapecku.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Evrovizija

To Top