Prati nas

Javne ličnosti osudile vladiku Kačavendu optuženog za pedofiliju, jer je služio liturgiju

Bizarno

Javne ličnosti osudile vladiku Kačavendu optuženog za pedofiliju, jer je služio liturgiju

Vladika Kačavenda, koji je pre četiri godine penzionisan zbog umešanosti u podvođenje maloletnika, služio je liturgiju na Božić u manastiru SPC Sveta Petka u Bijeljini.

Čini se da ovoj crkvi nije smetalo to što je Kačavenda optužen za bludne radnje, među kojima je svakako najjezivija – pedofilija. Na desetine dečaka otkrilo je da ih je ovaj pop zlostavljao, no umesto da bude sudski procesuiran, njega je crkva penzionisala.

Njegova liturgija šokirala je javnost, ali i poznate ličnosti. Na Twitteru se među prvima oglasila Marija Šerifović, glasno osudivši ovo. “Pa bre o čemu se radi ? Pa ljudi jel ste poludeli skroz? PU BRE ! PU !,” napisala je ona, a slično je komentarisala i Ana Štajdohar. “Dovedeš svoje dete pred čoveka optuženog za pedofiliju? Roditelji, saberite se.,” rekla je ona.

Oglasila se i Tatjana Vojethovski, koja je slučaj pedofilije istraživala u emisiji Život priča, zbog čega ju je crkva proglasila neprijateljem. “Toliko sam neprijatnosti, napada, vređanja, pretnji doživela zbog Kačavende, da, uz svu naviku na takav život, to stvarno nije lako. I nije ovo ni žaljenje ni šta slično. Samo mi je neshvatljivo da to što taj čovek služi danas na Božić, prolazi u ovom narodu. Sve smo zaslužili,” napisala je ona.


2 komentara

2 Comments

  1. s

    09. 01. 2018. at 02:39

    ova marija veca alapaca od karleuse sve zivo mora isprokomentarisati ziveo vladika kachavenda

  2. xoxo

    09. 01. 2018. at 13:07

    @S a nisi ti kriva, bolest ne bira nego tera sve od reda.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Bizarno

To Top