Prati nas

Jelena Maćić proglašena za državnog neprijatelja!

Hot!

Jelena Maćić proglašena za državnog neprijatelja!

Da li je ona zaista državni neprijatelj? (foto: opustise)

Da li je ona zaista državni neprijatelj? (foto: opustise)

Nakon što je pre nekoliko dana na svom Facebook profilu objavila da je protiv nje podneta krivična prijava zbog “širenja panike”, šminkerka Jelena Maćić progovorila je i o svojoj poseti Palati Pravde.

Jelena je na Facebooku govorila o cenzuri, slobodi govora i mišljenja, ali i aktuelnoj vlasti. Njene utiske prenosimo vam u celosti.

“PALATA PRAVDE-Posebno tužilaštvo za borbu protiv visokotehnološkog kriminala

E ovako..u pitanju je slučaj “sirenja panike”… Do danas nisam znala da je taj postupak pokrenut. Ostavimo fejsbučenje po strani na momenat. Ovde se postavlja pitanje ljudskih sloboda, slobode govora. Mislim da ovaj proces moram izgurati na sudu. Bojim se da svaki kompromis jeste direktno pristajanje mene kao pojedinca na autocenzuru za ubuduće…ovo je pitanje razuma a ne inačenja. Mišljenja sam da država nema pravo da se bavi mojim ličnim profilom. Da ne ulazim u detalje šta se tih dana moglo čuti na tv i pročitati u novinama, i to od strane članova vlade i premijera lično. Pravim razliku između zakonodavstva i onih koji su trenutno na vlasti. Ceo slučaj vidim kao dokaz slabosti aktuelne vlasti. Jer ako ćemo tako, premijer bi trebao da preuzme krivicu na sebe za sve nas obuhvaćene ovim procesom.

Moram da nagladim da u palati pravde nisam zatekla nista van razuma, realnog razgovora i razumevanja za ceo slucaj. Ja ne mogu odustati. Ko je podneo krivičnu prijavu protiv mene, može ili da je povuče ili da dokazuje na sudu moju krivicu. Nema druge.

PS

Verujte više u sebe a manje sumnjajte u institucije..vlada je nesto drugo. Sada smo u realnim a ne virtuelnim okvirima. Kažem…šta god da bude, biće dobro. Niko nema pravo da zadire u privatne naloge..a da pritom preko medija plasira pi sopstvenom nahođenju šta mu padne na pamet. Mogu samo da povuku prijavu i da javno izgovore da sloboda govora postoji. Treće nema.”

Podsećanja radi, šminkerka je privedena 21. maja prošle godine, jer je putem Facebooka profila ’’širila paniku’’ za vreme katastrofalnih poplava koje su prošlog proleća pogodile Srbiju.


Loading...
5 komentara

5 Comments

 1. Anna

  24/03/2015 at 12:04 am

  Koga briga za ovu majko mila, nebitna je ko didi …… nikad nisam cula da je nekog poznatog nasminkala, samo palaca jezikom i to joj je jedino zanimanje. I da: sto je bila u Survajveru ….

 2. Nicky

  24/03/2015 at 8:02 am

  Anna…..Bilo bi sjajno kad bi izvukla glavu iz peska pa razmislila sta prijava protiv nje u stvari znaci….Nije zivot samo puko bitisanje i obilazenje kafica i splavova…I Ceca ,Jeca,Seka,Didi i ostalih iz tog drustvenog taloga…..Butika,sminke,parfema,”loodila”….

 3. Anna

  24/03/2015 at 10:03 am

  1) Ne sudi mi jer nemas pojma sta volim , kako se ponasam i sta slusam !
  2) Bojim se da ti se nisam niti obratila !
  3) Samo iznosim sopstveno misljenje o ovoj dezurnoj drustvenoj hronicarki koje formiram vec duze vreme – jako me nervira zena i tacka.

 4. Bellagio

  24/03/2015 at 2:23 pm

  Ovo sve radi fb posta? Kako pravosudje ima vremena da se bavi ovakvim stvarima, dok svaki dan kriminalci slobodno setaju, jer su im parnice zastarile?! Sto ne uhapse Eru Ojdanica radi pedofilije, ako cemo vec o krivicnim djelima.

 5. rebeca

  24/03/2015 at 7:58 pm

  ova zena je toliko nebitna da prosto ne mogu da verujem da se iko bavi njome kamo li pravosudje..uostalom na javnoj sceni obitava svojim visprenim izjavama i ‘stavom’ (nikad nisam cula da se neko pohvalio da ga je ona sminkala, za snimanje, spor, reviju) tako da je ovo vrv ono sto je i sama zelela…osigurala je stranice u novima i na portalima :D

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top