Prati nas

Jennifer Lawrence najplaćenija glumica, zaradila 52 miliona

Extra

Jennifer Lawrence najplaćenija glumica, zaradila 52 miliona

Jennifer Lawrence kao najplaćenija glumica (foto: WENN)

Jennifer Lawrence kao najplaćenija glumica (foto: WENN)

Magazin Forbes je tradicionalno i ove godine objavio listu najplaćenijih glumaca i glumica, a na vrhu liste našla se Jennifer Lawrence.

Šarmantna glumica zaradila je u prethodnih godinu dana 52 miliona dolara, pre svega zahvaljujući filmskoj franšizi Igre gladi, blokbasteru X Men, ali i reklamnoj kampanji za Dior i osvajanju Oskara.

Na drugom mestu je Scarlett Johansson sa 35,5 miliona dolara, a nju sledi Melissa McCarthy sa 23 miliona dolara. Jennifer Aniston je sa 16,8 miliona četvrta, dok se Angelina Jolie nalazi na sedmom mestu sa zaradom od 15 miliona.

No, ono što je zanimljivo jeste razlika između muških i ženskih zarada. Najplaćeniji glumac, Robert Downey Jr. inkasirao je čak 80 miliona dolara, a tu se polne razlike ne završavaju. 

Najniže rangirana žena na listi (Natalie Portman, 18. mesto) zaradila je 6 miliona, dok je najniže rangiran muškarac zaradio 13 miliona. Ako saberemo sav novac koji su najplaćenije glumice zaradile dobićemo cifru od 281 milion dolara, dok su članovi muškog klana ukupno zaradili 941 milion! Razlika: 660 miliona!

Međutim, to nema nikakve veze sa samim Forbesom koji samo beleži činjenično stanje. To ima veze sa filmskom industrijom koja za isti posao višestruko manje isplaćuje žene.

Ravnopravnost?


2 komentara

2 Comments

  1. MC

    21. 08. 2015. at 22:37

    Sad ta razlika izmedju žena i muškaraca je i malo ne realna ali što se tiče Dženifer sa tim se slažem, zasluženo je najplaćenija..osim THG i X-Men franšiza gledao sam još par njenih filmova i oduševila me je..glumi fenomenalno, prirodna je i baš pleni nekom posebnom harizmom.

  2. n

    22. 08. 2015. at 11:19

    za jennifer lawrence je vec bilo ocekivano i drao mi je zbog nje, ali jos draze mi je sto je i melissa mccarthy na listi, ljudi su napokon prepoznali njen humor i talenat

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Extra

To Top