Prati nas

Kad saznate zašto su antičke statue imale male penise, nećete se više hvaliti veličinom

Bizarno

Kad saznate zašto su antičke statue imale male penise, nećete se više hvaliti veličinom

Mikelanđelov David (foto: V&A)

Mikelanđelov David (foto: V&A)

Na isti način na koji se devojke nadmeću koja će imati što veće obline, tako i pripadnici jačeg pola sebe smatraju većim muškarcima ukoliko je dužina njihovog polnog organa veća, što dovodi do onog stalnog pitanja: da li je veličina bitna?

Pa, ako pitate antičke i renesansne vajare, veličina očigledno nije bitna, jer nijedan poznati kip ne može da se pohvali naročito velikim penisom.

Zašto je to tako? Odgovor je jednostavan. Hvaljenje veličinom polnog organa je novijeg datuma, dok se u doba iz kog datiraju spomenute statue smatralo da veliki penis imaju samo muškarci koji su glupi i pohotni, te da nemaju čime drugo da se pohvale, dok su oni sa manjim polnim organom racionalniji i inteligentniji. Verovalo se da što je penis manji, da će njegov vlasnik pre misliti ‘svojom glavom’. Otuda se niko nije hvalio svojom obdarenošću kao danas.


Loading...
4 komentara

4 Comments

 1. painfultruth

  16. 05. 2017. at 15:44

  Danas na svakom cosku dalabu koja se hvali istim,ali u ovih kipova je taj isti kao u djetata od dvije godine. Zar ima takvih haha?
  Sve ovo ukupno ima smisla..

 2. miroslav

  16. 05. 2017. at 15:57

  Glupost. Ja sam zavrsio Ekonomski fakultet i imam 21cm

 3. daki

  16. 05. 2017. at 15:58

  ovde daki kurč ina 26 santimetara

 4. xxx

  16. 05. 2017. at 18:10

  valjda se prave mali da ne bude previse vulgarno. zamislite idete muzejem i pocinjete da vlazite /da vam se dize kad vidite velike i slasne. Ovako je pristojno i statua privlaci vecu paznju nego da je imala veliki qrac

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top