Prati nas

Kako Srbi piju kafu?

Sponzorisana vest

Kako Srbi piju kafu?

Većina ljudi ne može da zamisli dan bez jutarnje kafe, pa tako ni Srbi, kao najveće kafopije na Balkanu, ne zaostaju kada je ovaj ritual u pitanju, pokazalo je istraživanje koje je sproveo GfK.

Više od polovine građana Srbije budi se uz pomoć kofeina, bilo da je užurbano ispijaju prilikom spremanja za posao, sa prijateljima ili kolegama u kafiću, ili natenane prelistavajući novine.

Prema ovom istraživanju, domaći konzumenti u proseku popiju jednu i po šoljicu kafe tokom prepodnevnih časova. Svoje navike ne menjaju ni vikendom, kada je jutarnja kafa takođe naizostavna, kako bi se razbudili i pokrenuli. Tursku kafu uglavnom piju bez dodataka, a šećer i mleko najčešće dodaju u instant kafu.

Zaposleni ispitanici svoju jutarnju kafu najčešće ispijaju ćaskajući sa kolegama na poslu, dok stariji građani preferiraju da uživaju u kafi sami ili u društvu komšija. Mlađi ispitanici uglavnom nemaju ustaljene navike po pitanju konzumiranja kafe već to čine kod kuće, sa prijateljima u kafiću ili kod prijatelja.

Ljubitelji kafe se za tursku kafu opredeljuju zbog njenog prijatnog mirisa i jakog ukusa, kako bi se razbudili, dok se za instant kafu opredeljuju zbog dostupnosti proizvoda, kao i prijatnog mirisa, koju ispijaju iz čistog zadovoljstva i prilikom druženja sa prijateljima.

NESCAFÉ Classic kafa je 100% kafa dobijena ekstrakcijom iz prženih zrna kafe, dok granule nastaju isparavanjem vode. Sa 34 zrna odabrane brazilske kafe, koliko sadrži jedna šolja NESCAFÉ Classic, zadovoljstvo je probuditi se i započeti dan. Jak ukus, brza priprema i pristupačna cena čine NESCAFÉ Classic kafu idealnim izborom za sve ljubitelje kafe koji dan započinju jutarnjim ritualom ispijanja kafe.7 komentara

7 Comments

 1. mirage

  22/05/2012 at 3:57 pm

  Koja reklama za kafu jbt

 2. Maki

  25/05/2012 at 8:24 am

  Prepepa soljica :-)

 3. Maki

  25/05/2012 at 8:25 am

  Prelepa* :D

 4. cec

  07/06/2012 at 10:48 pm

  Kako ja mogu da dodjem do ove solje? Svako jutro pijem kafu uz Tracaru i ovo bi mi savrseno islo uz ritual! :)

 5. ja

  08/06/2012 at 5:40 pm

  posle Avon-a naletim na reklamu za Ness.
  na TV barem najave reklame da na vreme promenimo program.

 6. katty

  21/06/2012 at 10:38 pm

  Tracaro,milim te kazi mi kako da dođem do ove soljice…Preslatka je… :D

 7. Baba Lepa

  22/06/2012 at 2:29 pm

  Ne pijem kafu… Kafa, kao i svaka druga droga, daje ti jutarnji ili popodnevni sut u doope (kick ili boost) samo kad pocinjes da je pijes, dok se nisi navukao na kofein. E kad se navuces onda je pijes da ti bude onako kako ti je bilo pre nego sto si se navukao.
  Prema tome: koja je svrha?

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top