Connect with us

Kampanja za bavljenje sportom se nastavlja: I dalje igraj #KaoDevojkaSponzorisana vest

Kampanja za bavljenje sportom se nastavlja: I dalje igraj #KaoDevojka

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
(foto: PR)

(foto: PR)

Koliko puta ste čuli komentare poput “devojke ne treba da se bave tim sportom”? Kako to utiče na devojke i njihovu želju da se bave sportom tokom puberteta? Odgovor na pitanje potržili smo u podacima najnovijeg istraživanja Always Confidence & Puberty Survey koji pokazuju da će do kraja puberteta polovina ispitanih devojaka (51 posto) prestati da se bavi sportom.

Sa željom da razjasni ovo pitanje, brend Always i režiserka dokumentarnog filma koji je nominovan za Oskara, Nanet Burstein, udružili su se kako bi saznali koji stav imaju devojke prema bavljenju sportom. U novom video spotu #Kao devojka, devojke govore o svom iskustvu bavljenja sportom, izazovima i koristima, o tome šta im je pomoglo da ostanu u sportu ili šta ih je navelo da ga napuste.

U Srbiji je kampanju podržala tekvondistkinja Milica Mandić, koja se potrudila da pozitivno utiče na devojke da i dalje igraju kao devojke bez obzira na sve, vodeći se njenim primerom. Obzirom da je žena u muškom sportu, ova Olimpijska šampionka predstavlja pravi dokaz da sport može mnogo doprineti samopouzdanju i da možeš uspeti!

(foto: PR)

(foto: PR)

Mnoge studije su pokazale da kontinuirano bavljenje sportom u velikoj meri utiče na jačanje samopouzdanja kod devojaka, u svakom smislu, i omogućava razvoj dragocenih veština koje će im pomoći da budu samouverene čime god da se bave kasnije u životu. Zapravo, jedna novija američka studija sprovedena u 2015. sa ciljem prikupljanja podataka o potrošačima pokazala je da devojke starosti između 18 i 24 godina imaju dvostruko veće šanse da budu samouverene ako se redovno bave sportom u poređenju sa onim koje se ne bave sportom uopšte[i].

Always #Kaodevojka pokret su podstakli milioni devojka širom sveta koje utiču da izraz ‘kao devojka’ znači predivne stvari. I dalje igraj #Kaodevojka nakon ove kampanje i ohrabri druge da učine isto!

Milica Mandic444

(foto: PR)

Najvažniji zaključci studije „Always Puberty & Confidence Wave IV“

  • Do 17. godine ili do kraja puberteta, više od polovine devojaka (51%) napusti sport.
  • 7 od 10 devojaka koje su prestale da se bave sportom tokom puberteta smatra da nisu pripadale svetu sporta.
  • Samo 1/3 devojaka misli da društvo podstiče devojke da se bave sportom.
  • Tri najznačajnije koristi bavljenja sportom koje su devojke navele su veće samopouzdanje (62%), timski rad (64%) i liderske veštine (54%)

[i] Simmons Fall 2015 NHCS Adult Study 12-Month (US Consumer Data)

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Loading...

Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ne propustite

To Top