Prati nas

Karleušu tuže za 200.000 evra? PR: Pesme smo dobili legalno

Muzika

Karleušu tuže za 200.000 evra? PR: Pesme smo dobili legalno

Jelena-Karleusa

Dnevni listovi u Srbiji već danima se bave temom plagijata  na muzičkoj sceni, a iz grčke kompanije Media Men Group Music Publishing Ltd, koja zastupa autore originalnih pesama Mikrofon i Savršen zločin, tvrde da Jelena Karleuša nije dobila odobrenje za korišćenje i adaptaciju ovih hitova.

Navodno, advokati ove firme pokušavali su da se vansudski nagode sa Karleušom, ali ne mogu da je pronađu ni na jednoj njima poznatoj adresi, zbog čega planiraju da je tuže i traže odštetu od 200.000 evra.

Sa druge strane, portparol pevačice kaže da su sve pesme legalno objavljene. Autor melodije ima pravo da proda melodiju većem broju izvođača na drugim tržištima. U nedostatku kvalitetnih melodija domaćih kompozitora, dešava se da Jelena kontaktira sa stranim autorima, koji komponuju posebno za nju ili joj ponude svoje već objavljene melodije. Takođe se dešava da se Jeleni dopadne neka melodija, za koju naknadno vrlo jednostavnom procedurom tražimo dozvolu od autora, uz uslove koji obezbeđuju obostrani interes. Ovo je u skladu sa propisima. Sa svim kompozitorima, s kojima je Jelena sarađivala, imamo ugovor i oni su potpisani na albumu kao autori. Na albumu “Diva” neke numere su nastale u saradnji sa stranim hitmejkerima kojima je bila čast da Jeleni poklone svoje melodije,” rekao je Zoran Birtašević.

Redakcija Tracara.com

Loading...


11 komentara

11 Comments

 1. :D

  26/06/2014 at 5:40 pm

  Nakon 2 godine od izdavanja albuma oni reaguju, ma daaaaj !
  Ostavite ženu više na miru !!!

 2. :,

  26/06/2014 at 6:01 pm

  Je l ima neko linkove originala, bas me zanima kako zvuce?

 3. STARSHIP*

  26/06/2014 at 8:47 pm

  JUCE JE NAPALA CECU I LUKASA DA SU UKRALI PJESMU MARIJI S…. STA JE SAD JELENA??? KRADES A PRAVIS SE NEVINASCE

 4. STARSHIP*

  26/06/2014 at 8:59 pm

  POCELA JE T.R.A.C.A.R.A DA MI CENZURISE KOMENTARE TJ. ZABRANJENO MI JE DA IH OBJAVLJUJEM…. BANUJU MI IP…. CENZURA NA MISLJENJE

 5. RiRi forever

  26/06/2014 at 10:24 pm

  A dosadili ste vise sa Kerusom

 6. Milena

  26/06/2014 at 10:33 pm

  Najjaca mi je ova menadzerka Birtasevicka kad krene da pise eseje o svojoj ljubimici…a najveci hit u ovom tekstu je kad kaze da strani hitmejkeri komponuju ”posebno” za nju,hahahahahaha…sve laz do lazi,svi albumi osim par pesama su joj plagijati,pa to se lako da proveriti,cemu ovo laganje i pravljenje ljudi budalama?!

 7. Pitalica

  26/06/2014 at 11:09 pm

  Žena je sva lažna! Falšira dok pjeva, sva je plastična (usta, grudi, zadnjica), kopira druge u izgledu, nosi uglavnom lažnu markiranu odjeću, krade tuđe pjesme, širi laži o sebi i drugima… Ništa svoje nema! Umjesto da svoju enegriju kreativno i korisno potroši da snimi jednu valjanu pjesmu koja će ostati iza nje, ona ne, već pokušava na jadne načine da bude u centru pažnje. Dojadili ste više sa ovom Kreketušom! Ili je Stanija, ili Soraja, ili Mimi Oro, ili ona kraljica silikonka ili Kreketuša!

 8. minx

  27/06/2014 at 12:03 am

 9. Sunny

  27/06/2014 at 12:40 am

  Kako ona voli da pominje stvari koje su joj Karići kupili, oni što su još uvek na poternici ali njih uz te poklone ne pominje. Bokija medenog princa posebno izbegava hahaha.
  Ona toliko zagalami ako se pominje i toliko vredja verovatno misleći da će se o tome više pisati nego o povodu.
  Pesme su tuđe, ne bitno za koliko je dobila dozvolu a za koliko ne. Ona jednostavno ima karijeru napravljenu na tuđim hitovima: grčkim, sirijskim, korejskim, indijskim…
  Hvališe se telom koje je kupljeno, nije njeno prirodno: kosa, sočiva, grudi, usne, dupe, fileri…
  Izgleda kao plejboj zečica ili plastična barbika i što god lepo obuče ili stilizuje izgubio smisao na toj vulgarnosti.
  Da zaključim i završim: ŽENO SVE TO ČIME SE HVALIŠEŠ NIJE TVOJE MA KOLIKO SE DERNJALA I VREĐALA!!!
  Mutu i slatku decu ne računam.

 10. Aca

  27/06/2014 at 6:41 pm

  Nista nova,ako neko nije znao ona nema jednu autorsu pesmu,sve je pokrala od grka,turaka,ineza i o zna koga jos.Jeca plagijator,osoba koja nema jednu jedinu pesmu koja je pravi HIT i koju znaju svi uzrasti,od 7 do 77.Pokakim se u njenu propalu zavijacku ,pljuvacku,skandal karijericu.

 11. Jelena

  27/06/2014 at 8:58 pm

  Opaa, dosla maca na vratanca. Oduvek se znalo ima bar 80% pesama koji su plagijati.

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top