Prati nas

Kim Kardashian nesvesno podržala rasističku šalu!

Šokantno

Kim Kardashian nesvesno podržala rasističku šalu!

Nova i stara fotografija su, zapravo, rasističke šale ( foto: The Grio )

Nova i stara fotografija su, zapravo, rasističke šale francuskog fotografa ( foto: The Grio )

Fotografije obnažene Kim Kardashian za Paper magazin su postale izvor nepresušne inspiracije za brojne šaljivdžije, a toliki broj parodija smo videli samo povodom spota Wrecking Ball Miley Cyrus. Međutim, problem je nastao kada je Kim shvatila i da su njene fotografije, zapravo, parodije na jednu raniju rasističku šalu.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što su se Internet blogeri dosetili ranijih radova slavnog francuskog fotografa Jean-Paul Goudea koji je, zapravo, napravio referencu na svoj raniji rad na kom se nalazi crnkinja u istovetnoj pozi kao i Kim.

I tada je fotografija naišla na osudu zbog rasizma i ismevanja telesnih devijacija, budući da je Saartjie Baartman u 19. veku bila čuvena po anomaliji preterano izražene zadnjice koja je bila pravi hit u cirkusima.

Cirkuska nakaza koja je bila predmet podsmeha u 19. veku. Ali, mi smo u 21. danas... ( foto: The Grio )

Cirkuska nakaza koja je bila predmet podsmeha u 19. veku. Ali, mi smo u 21. danas… ( foto: The Grio ) 

Budući da je Kim nakon rođenja deteta izjavila da je tek tada postala svesna rasizma pretpostavljamo da joj neće biti svejedno kada shvati u čemu je učestvovala.

A, opet, fotografija je sama po sebi umetnost i može se interpretirati na više načina, a Kim verovatno ima neku svoju viziju svega toga. Sa druge strane, mnogi ističu činjenicu da je Goude samo prikazao na malo smeliji način svoje oduševljenje oblinama po kojima su crnkinje poznate.

Mnogi nagađaju o tome šta njen muž Kanye West misli o necenzurisanim fotografijama koje su procurile na Internet, ali sve će ih razočarati podatak da upravo on stoji iza svega ovoga. On je bio taj koji je pozvao fotografa i bio prisutan tokom celog snimanja.3 komentara

3 Comments

 1. pifi

  14/11/2014 at 5:57 pm

  Kanye je gej, tako da naravno da mu ovo nimalo ne smeta. Zamislite vas muz dobija ideju kako cete se slikati za editorijal phahaha.

 2. Ja

  14/11/2014 at 8:17 pm

  I sto je gej zbog toga? Hahahag

 3. lol

  14/11/2014 at 11:18 pm

  @pifi kanye ima jednu od najpoznatijih i najlepsih zena na svetu a ti sedis kod kuce za kompom i hejtujes ljude koji mogu da kupe i tebe i tvoju porodicu poz

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top