Connect with us

Koliko sestre Kardashian zarade od jedne reklame na Instagramu?

Bizarno

Koliko sestre Kardashian zarade od jedne reklame na Instagramu?

(foto: Instagram/kimkardashian)

(foto: Instagram/kimkardashian)

Društvene mreže su postale jedan od najpogodnijih terena za promociju određenih brendova, pa se tako razne kompanije utrkuju ko će dati više novca onima koji imaju milione pratilaca ne bi li promovisali njihove proizvode.

Sasvim očekivano, sestre Kardashian prednjače u ovome, a koliko novca zarade samo od Instagrama otkrio je za US Weekly Michael Heller, vlasnik firme za digitalni marketing Talent Resources, koji ugovara najveći deo kampanja rijaliti zvezda.

Kim Kardashian, koju prati 94,8 miliona ljudi, za jednu kampanju dobije pola miliona dolara, dok njene sestre Khloe Kourtney Kardashian zarade po 250.000 dolara za reklamiranje istog brenda, budući da ih prati 64.1, odnosno 54.3 miliona ljudi na Instagramu.

Ovaj vid zarade donosi 25% ukupnog novca koje slavne sestre inkasiraju tokom godine.

Pošto već zarađuju basnoslovne sume novca, one odbijaju jako veliki broj ponuda koje imaju, te pristaju samo na one koje odgovaraju načinu života koji propagiraju (spomenimo samo čajeve za mršavljenje, jakne za skijanje, steznike…).

Iako se milioni dolara koje kompanije ulažu u ovaj vid reklame čine prevelikim izdatkom, svima je jasno da je ovo najbolji vid marketinga i to iz dva razloga. Pre svega, sve što se pojavi na Instagramu sestara Kardashian rasproda se u rekordnom roku, a zatim usledi lančana reakcija u vidu miliona drugih profila koji praktično odrade besplatnu reklamu za isti brend, fotografišući se sa određenim proizvodima, čime žele da pokažu da žive na visokoj nozi i u stopu prate život kakav žive slavne rijaliti zvezde.

Pročitaj ceo tekst
Oglas
Loading...
3 Comments

3 komentara

 1. nenad

  17/03/2017 at 9:22 pm

  Zar nema komentara kako ih nije sramota, mi u Srbiji nemamo za hleb a one tako? Sok

 2. Hm

  18/03/2017 at 2:08 pm

  Zabolje njih Nenade ko nema.

 3. DUPE KIM KARDASIJAN

  16/07/2017 at 12:53 pm

  Zabolese ih vagine,one znaju za sta zive…

  I mi bi mogli tako,ali kad nemamo mozak ko nam je kriv.Ili dupe. haha

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top