Prati nas

Kraj će mnoge razočarati: Procureo scenario cele osme sezone ‘Igre prestola’

Extra

Kraj će mnoge razočarati: Procureo scenario cele osme sezone ‘Igre prestola’

Kako je trenutno jedna od najpopularnijih serija na svetu, Igra prestola i HBO su stalno na udaru hakera koji pokušavaju da otkriju što zanimljivije spojlere. Do sada je u javnost porcurelo čak 5 epizoda i ceo scenario sedme sezone, a sada je svetlost dana ugledao i scenario osme sezone, koja još uvek nije ni počela da se snima.

Moramo da naglasimo da nema dokaza da je ovo zaista zvanični scenario poslednje sezone Igre prestola, ali kako ga je objavila ista grupa koja je prošlo leto objavila scenario i za sedmu sezonu (koji se ispostavio 90% preciznim, sa svim najvažnijim događajima), veoma je moguće da će se upravo ovako završiti mnogima omiljena serija.

Na internetu se može pronaći detaljniji scenario koji u sebi sadrži i čitave dijaloge, ali mi ćemo ovde priču preneti u kraćim crtama.

PAŽNJA: Ostatak teksta sadrži spojlere iz posldnje sezone Igre prestola

PRVA EPIZODA

 

Tormund i Džendri preživljavaju masakr na Zidu, lord Berik Donderion ostaje da se bori.

 Deneris, Džon, Tirion, Davos, Brijena, Podrik, Pseto, Misandei, Varis i Teon stižu u Zimovrel. Džon i Arja se konačno ponovo sreću, Sansa i Deneris se upoznaju.

Sansa objašnjava Džonu šta se desilo sa Maloprstićem, Pseto govori Arji da je trebalo da ga ubije.

 Juron Grejdžoj stiže u Kraljevu luku sa Zlatnom četom, Sersei ih upućuje da zauzmu Krajoluj jer joj je Robert svojevremeno rekao da je to utvrđenje koje je preživelo sve ratove u Vesterosu. Juron spava sa Sersei, ali otkriva Jari Grejdžoj da će njegovi “dobri prijatelji iz Bravosa” uskoro ubiti kraljicu.

 U Zimovrelu, Sem i Džon se konačno ponovo sreću. Opet vidimo i Vrapčića, malog Roberta Erina. Severni lordovi nisu zadovoljni novonastalom situacijom, naročito mala Lijena Mormont koja otvoreno govori Deneris da je nikada neće nazvati “Vaša milosti”.

Teon i Bren razgovaraju kod svetog drveta, i mladi Stark oprašta mladom Grejdžoju sve što je uradio, ali mu ne otkriva kako to zna, odnosno kako je “video” da je on spasao Sansu.

U Volantisu, Melisandra govori Kivandri u hramu da je uspela u svojoj misiji, i ujedinila vatru i led. Džona naziva Obećanim princem, ali Crveni bog zahteva još jednu žrtvu. Melisandra, kojoj je zabranjeno da se ikada više vrati na Sever, mora da ode upravo tamo kako bi ispunila poslednji R’lorov zahtev.

Džejmi shvata da je Bron pošao za njim, zajedno idu da opozovu trupe Lanistera iz Brzorečja.

Tormund i Džendri stižu u Zimovrel, Džon je zbunjen jer mu se Bren nijednom nije obratio. Semvel dolazi i kaže mu da moraju da razgovaraju, Bren otkriva “bratu” da je video i borbu, i njegovu smrt, i uskrsnuće, i rođenje. Otkriva mu da je Targarjen.

DRUGA EPIZODA

Tormund i Džendri otkrivaju da je Zid pao, i da Kralj noći sada jaše “plavog” zmaja. Džon pokušava da okupi sve raspoložive borce da bi odbranili Sever. Džon odlazi u kriptu kako bi posetio svoju majku Lijenu, i ujaka koji se celog života pravio da mu je otac. Deneris primećuje da sa njim nešto nije u redu, mada joj nije rekao pravi razlog svoje distance. Poverava se Džori Mormontu da se Džon udaljio od nje, ali i da se ne oseća dobro.

Kiburn govori Sersei da mora da odmara jer je doživela pobačaj, ona ne želi da razgovara o tome.

Džejmi u Brzorečju sreće Edmura Talija, i ubeđuje ga da nesuglasice ostave po strani i zajedno se bore protiv Belih hodača.

Haulend Rid, kojeg do sada nismo videli, sa ćerkom Mirom dolazi u Zimovrel. Arja Stark prima posetu neobičnog vojnika, za kojeg se ispostavlja da je Džaken H’ghar! On joj kaže da Mnogoliki bog zahteva jednu smrt od nje – mora da ubije Sersei Lanister. Ostavlja joj bočicu otrova i odlazi.

Džon Snežni pita Haulenda Rida da mu otkrije istinu o dešavanjima u Kuli radosti, on isprva odbija jer se zarekao Nedu Starku da neće govoriti o tome. Ipak, na kraju priznaje istinu.

Deneris, kojoj je sve gore, propušta sastanak na kojem otkrivamo da je nekoliko zamkova već palo pred najezdom Belih hodača. Džon ubeđuje Brijenu i Podrika da se upute zajedno sa Sansom, Arjom, Brenom i Vrapčićem nazad u Erinov dol. Džon obećava Teonu da će mu pomoći oko Jurona, ali kada se obračunaju sa Belim hodačima.

Misandei izveštava Deneris o ishodu sastanka, Deneris joj otkriva da je meštar utvrdio da je trudna.

Bren iznenada objavljuje da je vojska živih mrtvaca stigla. Džon i vojnici izlaze kako bi odbranili Zimovrel, počinje bitka, gine jezovuk Duh. Deneris u zamku besni što ne sme da izađe na zmaju i obračuna se sa Belim hodačima, Misandei je upozorava da to ne bi bila dobra ideja jer je trudna. Tirion, Varis i Sansa su zaprepašćeni vestima. Drogon sam izlazi na bojno polje i slučajno ubija i pripadnike Džonove vojske. Gine Haulend Rid, gine Tormund.

Bren pokušava da “uđe” u Regala kako bi ga kontrolisao u boju, Beli hodači ubijaju Sivog Crva i Podrika Pejna.

Džejmi Lanister stiže sa vojskom i pomaže severnim snagama, a Bren ulazi u Regala i započinje bitku sa plavim Viserionom. Brenov zmaj je povređen, ali uspeva vatrom da otera Kralja noći i njegovog zmaja.

Mira gine u pokušaju da zaštiti Brena, kojeg ubijaju Beli hodači. Istovremeno, Regal pada sa neba i živi mrtvaci ga ubijaju.

Džon i Deneris, na leđima Drogona, spaljuju leševe koji prekrivaju Zimovrel.

TREĆA EPIZODA

 

Okrnjene severne snage okupile su se u Sivotočkoj motrilji kako bi skovale plan za dalju borbu. Dogovaraju se da napad Kralja noći čekaju u Orlovom gnezdu, da Lanisteri i Taliji brane Brzorečje, ali da priteknu u pomoć kada Kralj bude namamljen u Krvavu kapiju, a Teon mora da povrati zamak Hrid na Gvozdenim ostrvima. Džon primećuje da nema Arje, niti Pseta, meštar Volkan saznaje da je mala Lijena Mormont pala u borbi.

Džon želi da Deneris ode natrag u Zmajkamen, a da Sansa i Brijena odu u Orlovo gnezdo.

Arja i Pseto su na Kraljevom drumu, ona mu objašnjava da mora da ubije Sersei. Pseto pristaje da ode u Kraljevu luku jer želi da se konačno obračuna sa Planinom. Sreću misterioznu staricu koja se raspituje za Kralja na severu, i govori Arji da su se već ranije srele.

Sersei dobija vest da su severne snage pretrpele velike gubitke, i ne zna da li je i Džejmi pao u borbi. Juron stiže u Kraljevu luku i kaže da je sa Zlatnom četom zauzeo Krajoluj, što znači da sada može da se oženi njome.

Deneris otkriva Džonu da je trudna, a on brine da li će dete biti zdravo jer su u rodu. Deneris mu objašnjava da se Targarjeni vekovima “množe” međusobno i pita ga kako će nazvati sina. Biraju ime Edard Targarjen.

Na Kraljevom drumu, utvare napadaju Arju i Pseto, ali se čopor vukova sa Nimerijom pojavljuje i spašava ih. Arja u bici gubi Iglu.

Sersei se udaje za Jurona, i paralelno gledamo kako njih dvoje imaju seks, baš kao i Brijena i Džejmi.

Deneris odlazi u Zmajkamen, ali ostavlja Drogona Džonu.

ČETVRTA EPIZODA

Sersei razgovara sa pripadnicima Zlatne čete, Juron besni jer je Teon zauzeo Hrid. Novopečena supruga ga ubeđuje da ode i obračuna se sa bratancem, u nadi da će tamo poginuti.

U Zmajkamenu, Deneris i Misandei razgovaraju o smrti Sivog crva i ljubavi majke zmajeva prema Džonu. Semvel hoće da napusti Zmajkamen i odvede Džili i Malog Sema na bezbedno, u Rožni breg kod svoje porodice.

U Brzorečju, Tirion i Džejmi razgovaraju o svojoj sestri, i Tirion saznaje da je Zlatna četa plaćena da ih uništi. Beli hodači marširaju ka Erinovom dolu.

Sersei šalje trupe u Zmajkamen.

Neobična starica stiže u Zmajkamen, Deneris shvata da je u pitanju stara Melisandra. Traži krv kralja, i pokazuje na stomak majke zmajeva. Užasnuta Deneris je izbacuje, Varis je presreće i ona od njega zahteva da joj pomogne da ispuni svoju misiju.

Juron Grejdžoj stiže u Hrid, preti Teonu da će zaklati Jaru. Utvare su stigle i tamo, i Jara uspeva da pobegne brodićem, ali njen brat izvlači deblji kraj u borbi sa stricem prsa u prsa i umire.

PETA EPIZODA

Scena bez dijaloga, vitezovi Orlovog gnezda pripremaju se za bitku, Lanisteri i Starkovi marširaju, Zlatna četa ukrcava se na brodove Jurona Grejdžoja. Brijena čuva Sansu dok Beli hodači stižu do Krvave kapije, ali se i ona priključuje borbi.

Kralj noći na Viserionu seje smrt, ali stiže Džon Snežni koji jaše Drogona. Brijena umire, tera Džejmija da joj se zakune da će on preuzeti zavet o čuvanju sestara Stark. Viserion pokušava da napadne Džendrija, koji mu zariva koplje od zmajstakla u gubicu. Viserion umire

U Zmajkamenu, Deneris počinje da se porađa.

Prerano je i ne ide kako treba, Sem ludi od brige. U jednom trenutku shvata da će moći da spase ili majku, ili bebu. Deneris umire, na svet dolazi devojčica koja dobija ime Lijena Targarjen.

Arja, Pseto i Nimerija stižu u Kraljevu luku. Meštar Kiburn dolazi kod Sersei da joj kaže da je Deneris ubijena, i predlaže zdravicu.

Sersei pije, meštar Kiburn skida “svoje” lice – to je Arja i upravo joj je dala otrov. Sersei urla, dolazi Planina, konačno se braća Klegejn obračunavaju. Pseto skida Planini kacigu i gura ga u vatru, baš kao što je brat njemu uradio u mladosti. Napuštaju Crvenu tvrđavu.

Zlatna četa dolazi u Zmajkamen, ubija Varisa i odnosi telo Deneris Targarjen. Sem je uspešno sakrio bebu Lijenu i Misandei.

Džon stiže u Zmajkamen, saznaje da je dobio ćerku, ali shvata da je Deneris mrtva.

Juron Grejdžoj je krunisan za Kralja sedam kraljevstava nakon smrti Sersei Barateon.

ŠESTA EPIZODA

Džejmi, Tirion, Bron, Džendri i Davos stižu u Zmajkamen i saznaju da je majka zmajeva mrtva. Džon otkriva Tirionu da se porodila, ali mu ne govori gde je dete. Jara stiže sama i priča o pokolju na Hridi.

Telo Deneris Targarjen je izloženo na zidinama Kraljeve luke, građani je gađaju đubretom i ismevaju. Kralj Juron grdi Zlatnu četu što Deneris Targarjen nije doneta živa, kako bi mogao da je ****. Šalje gavranove svim velikim lordovima kako mu se moraju pokoriti, inače će ih pobiti.

Ratno veće prima njegovu poruku, Džejmi besni jer misli da je on ubio Sersei. Slažu se da bi trebalo okupiti snage Lanistera i nekadašnje Denine borce i odupreti mu se.

Semvel pominje Džonovo poreklo, Džon odbija da se ikada više kruniše. Sansa je zbunjena jer shvata da je Ned Stark čitavog života lagao sve oko sebe. Ona pristaje da se vrati na Sever.

Stara Melisandra sastaje se sa Džonom, i kaže da je ispunila svoju misiju. Pogubljuju je Drogonovom vatrom.

Tirion, Davos, Semvel i Misandei ostaju sa bebom u Zmajkamenu, Džon odlazi u bitku jašući Drogona.

U Kraljevoj luci čekaju ih Zlatna četa i slonovi, dolazi do velike bitke. Drogon je povređen, sleće u Zmajevu jamu, Juron šalje svoje vojnike da ubiju i njega i Džona. Džejmi i Tirion, koji jedini znaju da se ispod Zmajeve jame nalazi divlja vatra, hitaju da ih spreče.

Juron i Džon se bore u Zmajevoj jami, ali Džejmi dolazi u pomoć i ubada Grejdžoja s leđa. Džora i Pseto se bore u jami sa Juronovim snagama, a teško ranjeni Drogon počinje da bljuje vatru. Zmajeva jama, ispod koje je divlja vatra, počinje da se trese, i dolazi do ogromne eksplozije. Ne znamo ko je uspeo da se izvuče na vreme.

U Zmajkamenu, Jara i Teon javljaju Tirionu da su i Džon i Džejmi poginuli. U Kraljevoj luci, Arja i Nimerija ukrcavaju se na brod.

TRI GODINE KASNIJE:

Semvel i Džili su venčani, ona čeka dete.

Sansa i Džendri su sada zajedno i u Zimovrelu posećuju kriptu u kojoj je sada i Džonova statua.

Tirion je kralj namesnik i desnica kraljice Lijene Targarjen. Tirion i Misandei, koja je sada Lijenina dadilja, su zajedno.

Na severu, jedan jedini Beli hodač nosi telo Brena Starka ka oltaru. Spušta ga i uzima bodež od zmajstakla, Bren otvara ledenoplave oči i pretvara se u Kralja noći.

 


5 komentara

5 Comments

 1. Štiklom u čelo

  05. 10. 2017. at 11:34

  Ovaj ‘scenario’ je procureo pre vise od mesec dana, faktički po završetku 7 sezone, i čelnici HBO su potvrdili da je lažan. Sa poštovanjem, malo više izvora i informisanja pre nego što nešto objavite!

 2. babyMonster

  05. 10. 2017. at 14:33

  a bilo bi fora da se ovako nesto i desi da niko ne bude na presrtolu i da kraj bude ovako neOCEKIVAN

 3. Cipsi

  05. 10. 2017. at 22:07

  I’m shook, ako je ovo istina.

 4. Dak

  06. 10. 2017. at 12:24

  Kako to mislite Drogon tesko ranjen? Ne neeee,njega ne sme niko da dira!!!

 5. Danaerys Targaryen

  06. 10. 2017. at 19:20

  Ehm ovo je odavno potvedjeno kao fejk … kasnis tracaro

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Extra

Poslednje vesti

Advertisement

Popularno

Advertisement
To Top