Prati nas

Kylie Jenner proslavila ‘bambi’ pozu, a evo šta psiholog kaže da poručuje njom

Foto

Kylie Jenner proslavila ‘bambi’ pozu, a evo šta psiholog kaže da poručuje njom

(foto: Instagram/kyliejenner)

(foto: Instagram/kyliejenner)

Kylie Jenner je proslavila tzv. bambi pozu prilikom fotografisanja, te je ona postala njen zaštitni znak, a, kako to obično ide sa Kardashianovima, devojke širom sveta, uključujući i Bellu Hadid, su počele da se fotografišu baš tako.

Blanca Cob, psihološkinja koja se prevashodno bavi govorom tela i porukama koje nesvesno šaljemo svojim fotografijama na društvenim mrežama, analizirala je ovaj novi Instagram fenomen.

Ona je istakla kako je ova poza stekla popularnost jer kombinuje nevinost, čednost i zavodljivost, što je jako teško pomirljivo. “Bambi poza je provokativno zavodljiva jer od glave do pete odašiljete senzualnost, a nemoguće je ne evocirati sliku žene koja je tokom intimnog čina dominantna. Kada se fotografišete u ovoj pozi, ne samo da u glavama onih koji posmatraju vašu fotku budite seksualnu želju, nego i pokazujete odvažnost jer odajete utisak nekoga ko vlada vlastitom seksualnošću i oseća se dobro u svojoj koži. Ipak, kako sve ima svoju drugu stranu, moguće je da će neko ovu pozu protumačiti kao previše izazivačku, odnosno da će vas posmatrati kao objekat, iako želite da postignete upravo suprotno, tj. da dokažete da se osećate moćno.”


(foto: Instagram/bellahadid)

(foto: Instagram/bellahadid)

U prevodu, sve zavisi od načina na koji se izvede ova poza. Živimo u dobu u kom se ženska svest o sebi kao o seksualnom biću smatra degradirajućom, kao da ova činjenica mora da isključuje pamet i karakter jedne žene. Ipak, na vama je gde ćete postaviti granicu, ali treba da imate u glavi da nemaju svi iste granice kao i vi.


4 komentara

4 Comments

 1. Minaž

  19. 06. 2017. at 14:57

  Sta kazu psiholozi za ponadanje JK

 2. Minaž

  19. 06. 2017. at 15:45

  Sta kazu psiholozi za ponašanje JK?

 3. seka

  19. 06. 2017. at 19:50

  kazu da je ultra pi*ka i najveca sveCka zvezda

 4. Ja

  20. 06. 2017. at 11:09

  Vi ste bolesni vise sa karleusom, kao mrzite je a OPSEDNUTI STE njom koliko je mrzite, sta joj posvecujete paznju koji k ako je hentujete , ovaj clanak uopste ni nije o njoj

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije Foto

To Top