Prati nas

‘Maltretirali su me, čak su mi uperili pištolj u glavu’

Šokantno

‘Maltretirali su me, čak su mi uperili pištolj u glavu’

Svojim govorom i priznanjem da je bio žrtva nasilja dirnuo je mnoge! (foto: Twitter)

Svojim govorom i priznanjem da je bio žrtva nasilja dirnuo je mnoge! (foto: Twitter)

Dobitnik ovogodišnje GLSEN nagrade za LGBT i strejt edukaciju je Derek Hough, jedan od omiljenih plesača iz šou-programa Dancing With the Stars. Pročitajte njegov govor koji će vas ganuti i navesti da se zapitate o mnogim stvarima.

“Maltretiranje može biti fizičko, verbalno i emocionalno. Reči i pretnje mogu boleti podjednako kao i pesnice. Možda neko od vas nije upućen u to, ali i ja sam bio žrtva maltretiranja u detinjstvu. Vazali su mi ruke i ostavili me da visim tako zavezan sa grane jednog drveta. Pljuvali su me i nazivali pogrdnim imenima. Na kraju su mi uperili pištolj u glavu. Kao dete koje potiče iz porodice lovaca znao sam da je pištolj pravi. Nikada nikome nisam rekao šta se desilo tog dana. Ni roditeljima, ni profesorima, ni prijateljima, ni sestrama”, podelio je delić svoje ispovesti 29-godišnji koreograf, a potom dodao zašto je odlučio da je sada pravi trenutak da progovori javno o tome.

(foto: UsMagazine)

‘Najgore je patiti u tišini!’ (foto: UsMagazine)

“Želim da ovo loše iskustvo pretvorim u nešto pozitivno. Ples je postao moja odbrana, moja sigurnost i moj odgovor na sva pitanja. Sada znam da je najgora stvar na svetu patiti u tišini. Želim da znate da niste sami u ovome. Znam da je potrebno mnogo snage i hrabrosti da potražite pomoć. Vaš glas je vaše najjače oružje protiv onih koji vas ugrožavaju. Tokom godina naučio sam mnogo posmatrajući ponašanje dece, a sve ono negativno u tome je samo refleksija nas samih kao društva.”

Govor prilikom primanja ove značajne nagrade Derek Hough je završio rečima koje su dočekane uz stojeće ovacije:

“Imaš dva izbora u životu. Možeš naporno raditi da ostvariš svoje ciljeve, biti dobar prijatelj i dobra osoba. Možeš biti jak, lep i moćan kao neboder ili možeš srušiti sve zgrade oko sebe kako bi osećao da si veliki iako to nisi zaista. A to je upravo ono što rade svi oni koji maltretiraju druge ljude. Veoma sam ponosan što se nalazim ovde danas. Hajde da stvaramo i dižemo nebodere, a ne da ih rušimo!”

Svaka čast, Derek! Imaš aplauz i od nas.

N.M./Tracara.com


Loading...
Pročitaj ceo tekst
Pročitaj i ovo:
2 komentara

2 Comments

  1. KatyCats4ever

    20. 10. 2014. at 11:35

    Auu :\ Bravo za hrabrost! Na ovakve ljude se treba ugledati! Nije lako nesto ovako izneti u javnost, ali prvenstveno je najteze pobediti sebe i uspeti bilo sta reci.. Traume iz detinjstva su uvek najteze!

  2. Ana

    20. 10. 2014. at 12:19

    Svaka cast!!!

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top