Marko i Milica Kon promoteri programa ‘Fitnes koučing’

Objavljeno: 11.12. 15:33

Poznati kompozitor, muzički producent i interpretator Marko Kon i njegova supruga Milica Kon postali su promoteri tromesečnog programa Fitnes koučing koji se od 10. decembra realizuje u okviru projekta Klub Aktivan život, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i uz podršku Kancelarije za mlade gradske uprave grada Beograda.

Cilj pilot programa Fitnes koučing je obučiti 17 mladih fitnes trenera, studenata DIF-a i drugih stručnih škola iz oblasti sporta i osnažiti ih za korišćenje koučing tehnika u svom stručnom radu. Studenti prolaze dvodnevni seminar na kome će se upoznati sa osnovama koučing procesa. Nakon toga započinju dvomesečni rad (praksu) sa po dve mlade osobe koje imaju prekomernu telesnu težinu, čiji će cilj biti njihovo mršavljenje uz korišćenje tehnika Fitnes koučinga.

Preko Kancelarije za mlade gradske uprave Beograd i sajta Trčanje.rs, u toku Novembra bio je upućen poziv mladima se prekomernom telesnom težinom da se prijave na program.

Od prijavljenih 188 izabrano je 34 mladih ljudi sa kojima će naredna 2 meseca raditi budući fitnes treneri. Pored izabranih 34 mladih ljudi, Marko i Milica Kon će u toku trajanja dvomesečnog programa trenirati tri puta nedeljno sa svojim dodeljenim trenerom, budućim fitnes koučom.

Fitnes koučing je proces podrške, treninga i sistematskog praćenja klijenta, gde kouč pomaže svom klijentu da usvoji zdrave stilove života, kontroliše ishranu i ostvari veće zadovoljstvo i samopoštovanje. U fitnes koučingu se uspostavlja odnos poverenja i saradnja između fitnes kouča (trenera) i klijenta. Fitnes kouč je fitnes trener koji koristi posebne tehnike, stručnost i lično iskustvo i tako klijentu pruža emocionalnu podršku i priliku da definiše prepreke ka promeni fizičkog izgleda i usvajanja zdravih stilova života.

 


ŠTA VI KAŽETE? Ostavite komentar


Komentari koji sadrže vređanje i širenje mržnju, kao i netoleranciju biće obrisani. Ukoliko želite sličicu pored komentara, registrujte se na sajtu www.gravatar.com

1 komentar

  1. marija.m110786@gmail.com'

    m...

    sa kuvanja ode Marko Kon na vezbanje, a i krajnje mu je vreme

    Thumb up 0 Thumb down 0

monica-bellucci2
Hot or not

Kakva transformacija: Monika Bellucci postala plavuša

Jedna je od najlepših žena na svetu, vrsna glumica i modna ikona Monica Bellucci prepoznatljiva je po svojoj smeđoj dugoj kosi, ali je nakratko...