Prati nas

Na današnji dan pre 15 godina preminuo je Rođa Raičević

Na današnji dan pre 15 godina preminuo je Rođa Raičević

Rođa je preminuo 2001. godine, u 44. godini (foto: Screenshot)

Rođa je preminuo 2001. godine, u 44. godini (foto: Screenshot)

Na današnji dan pre 15 godina preminuo je Rodoljub Rođa Raičević, pevač i kompozitor brojnih domaćih hitova. Pronađen je mrtav u svom stanu u Beogradu, nakon što se, prema policijskom izveštaju, predozirao kokainom.

Rođa Raičević rođen je u Nikšiću 1957. godine, gde je završio osnovnu školu i nižu muzičku školu. Srednju školu je završio u Podgorici, a onda upisao muzičku akademiju u Beogradu. Bio je izvanredno talentovan, svirao je violončelo i klavir. Jedno vreme je bio član sastava Rokeri s Moravu, pa član orkestra Miše Mijatovića. Kao odličan kompozior i napisao mnoge hitove drugim pevačima, među kojima je i numera Tebi moja mazo.

Prvi album snimio je 1993. godine koji je sjajno prošao kod publike. Za kratak vremenski period Rođa je stekao veliki broj obožavalaca širom celog Balkana, a pubika i kritičari su ga nazivali novim Tomom Zdravkovićem.

Rođin prerani odlazaku u 44. godini ostavio je neizbrisiv trag u srcima njegovih brojnih kolega, ali je ovaj muzičar nastavio da živi kroz svoje velike hitove: U zemlju pao bih od stida, U tebe sam zaljubljen, Tako je suđeno, A ja imam tebe,  kao i duet Draga koji je snimio sa Vladom Georgijevim.

Neposredno pred smrt Rođa Raičević je objavio album Da bog da. Osvojio je veliki broj prestižnih nagrada i priznanja. Učestvovao je u velikom broju humanitarnih akcija i manifestacija, a muzikom se bavio od ranog detinjstva.

Smrt Rođe Raičevića zauvek će ostati misterija. Zvanični uzrok smrti je predoziranje kokainom, ali detalji su ostali nerazjašnjeni.


Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Iz kategorije

Poslednje vesti

Advertisement

Popularno

Advertisement
To Top