Prati nas

Najveći hit Saše Matića plagijat? Kompozitor iz Izraela tužio pevača

Muzika

Najveći hit Saše Matića plagijat? Kompozitor iz Izraela tužio pevača

Da li je jedan od Sašinih najvećih hitova - plagijat? (foto: Screenshot)

Da li je jedan od Sašinih najvećih hitova – plagijat? (foto: Screenshot)

Može se slobodno reći da je pesma koja je proslavila Sašu Matića i jedan je od njegovih najvećih hitova balada Kad ljubav zakasni objavljena 2002. godine.

Međutim, deceniju i po kasnije, jedan kompozitor iz Izraela tvrdi da je Matićeva pesma plagijat i da je on autor melodije numere koju je snimila Sarit Hadad.

Kako prenosi Blic, David Zigman tužio je Sašu Matića i procukcijsku kuću koja je radila na ovoj pesmi. “Svrha moje tužbe je pravda, ako bih ja došao i ukrao nešto iz vaše kuće, zar ne biste i vi želeli pravdu?”, rekao je izraleski kompozitor. On je dodao i da je nekoliko puta poslao upozorenje Grand produkciji i poručio im da će pokrenuti sudski postupak zbog neovlašćenog korišćenja njegove pesme, ali odgovor nije dobio.

Sprski pevač se sa advokatom juče pojavio u sudu gde je dao iskaz, a nakon toga je rekao: “Pesmu Kad prava ljubav zakasni kupio sam od Aleksandra Radulovića Fute, snimio sam je i ne vidim razloga za bilo kakvu tužbu. Ostavimo pravosudnim organima da rade svoj posao, a ja verujem u pravdu”, rekao je Matić za Blic.

Da dve numere zvuče potpuno identično, možete se uveriti ovde.


Loading...
7 komentara

7 Comments

 1. niko

  13. 05. 2017. at 18:52

  To se vec godinama zna. Cak i Bugari znaju, to sam citao na njihovom sajtu

 2. Bitch

  13. 05. 2017. at 19:49

  Nasa estrada je dno dna.

 3. Sunny

  13. 05. 2017. at 21:22

  Naši pevači su napravili život i karijere na krađama i lažima. Al VRH cinizma je kada napišu” JA SAM TU PESMU POŠTENO PLATIO/LA” Pa jel auto kad kupjute pitate ko je vlasnik ili ladno kupite ukradeni? Ili napišete ime pravog vlasnika i kao to je to? Polusvet bez obraza Željko, Bajaga, Bora, Balašević, Garavi sokak retki izuzeci.

 4. Niko bitan

  14. 05. 2017. at 00:49

  @Sunny Nemoj da lupetas gluposti i Bora Corba ima plagijate. Pesme “Zelena trava doma mog”, I “Kad sam bio mlad” su ukradene pesme.

 5. Bojana

  14. 05. 2017. at 03:15

  Kao i ostalih 50 isto toliko dobrih pesama sto je snimio i nisu plagijati … pozabavite se Krljom, tamo nadjite jedan hit koji nije tudji.

 6. niko

  14. 05. 2017. at 08:01

  @Bojana

  Sodoma & Gomora, Bas je dobro biti ja, Ne smem da se zaljubim u tebe, Manijak, Zenite se momci, Ogledalce itd.

 7. Sunny

  14. 05. 2017. at 20:45

  @niko bitan alo bre smešan si. Od svega navedonog ti meni zameraš što sam stavila Boru??? Sorry fulio si poentu opassnooooo. Bora je prepevao taj evegrenin ok, možda ima još neke ukradene pesme ne znam, ne tvrdim ALI on je PISAC, autor i nije NAPRAVIO KARIJERU na plagijatima. Ne rastavljam na atome komentar je generlno osvrtanje a ti si maliciozan i površan. Moga si prosto napisati, grešiš ima i Bora nekih uzetih melodija a ne vređati jer si fulio POENTU. Smiri doživljaj i komuniciraj bez vređanja. Ugodan dan

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top