Prati nas

Ne propustite “Una Saga Serbica” u Sava Centru!

Vesti

Ne propustite “Una Saga Serbica” u Sava Centru!

Od 18. septembra 2013. godine, u prodaji karte za plesni, muzičko-vizuelni spektakl Igre i zvuci Balkana koji će biti premijerno izveden 26. oktobra 2013. godine u Sava Centru, sa početkom u 20 časova.
 Karte po cenama od 800, 1000 i 1200 dinara mogu se kupiti na biletarnici Sava Centra, kao i na prodajnim mestima Eventima.

Projekat Igre i zvuci Balkana baziran je na modernizaciji izvornih igara, etno muzike i vizuelnoj estetici sa ciljem da oživi, neguje i promoviše autentično nasleđe narodnih igara iz različitih delova Balkana.

U cilju podizanja kulturne svesti u zemlji i poboljšanja položaja naše kulture u svetu, autori projekta primenjuju modernu vizuelnu tehnologiju u svrhu predstavljanja tradicionalnog etno identiteta Balkana, želeći da pokažu da ovde ima mnogo mladih, talentovanih i obrazovanih ljudi koji su spremni da na jedinstven i moderan način predstave naše kulturno nasleđe.

Trupa Una Saga Serbica broji 49 igrača među kojima su i plesači Narodnog pozorišta, baletske škole Lujo Davičo, kao i brojnih svetski priznatih plesnih škola. Ovaj projekat sa prvacima nacionalnog baleta Bojanom Žegarac, Sanjom Ninković, Milanom Rusom i Igorom Pastorom kao solistima, ostaće trajna vrednost u domenu kulture Srbije.

Reditelj projekta je Boško Đorđević, kompozitor Slobodan Marković, dok se kao koreografi potpisuju Ana Krstić, Elena Gromilić, Mirko Knežević, Svetozar Krstić i Nebojša Gromilić. Kostime radi Irena Beloica, dok je Vojkan Gostiljac zadužen za dizajn svetla i specijalne efekate, Dušan Jovović za 3D animacije i mapiranje prostora, a Vojislav Đorđević je 3D animator.


Loading...
1 komentar

1 komentar

  1. Marina

    23. 09. 2013. at 11:55

    Divna vest na Tracari!! Zaista podrzavam ovakve projekte! Na pocetku snimka mi je delovalo da tu ima vrlo malo naseg folklora, ali kasnije su me razuverili. Samo da ne lici na irske plesove ili tako nesto tudje… kad imamo nase :-)

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top