Connect with us

Nikola Đuričko voditelj prvog Flugtaga u Srbiji
Vesti

Nikola Đuričko voditelj prvog Flugtaga u Srbiji

Dan letenja se približio! U subotu 22. juna, 39 pilota sa svojim posadama iz cele Srbije spremno će čekati dozvolu za „poletanje“ na prvom Red Bull Flugtagu u Srbiji. Pripreme za takmičenje su u završnoj fazi, dok letelice trpe poslednje kozmetičke zahvate, a timovi isprobavaju svoje kostime u kojima će nastupiti.

Jezero Ada Ciganlija će za ovaj dan dobiti potpuno novi izgled sa zaletnom rampom i zonom za sletanje na vodu, dok će obala biti spremna da primi preko 50.000 posetilaca. Sve je spremno za jedno od najvećih dešavanja koja nas očekuju ovog leta u Srbiji!

Nakon Austrije, Amerike, Nemačke, Brazila, Australije i još 28 zemalja širom sveta, Red Bull Flugtag će najzad dati krila hazarderskim pilotima i kreativnim letećim mašinama iz cele naše zemlje. Najboljih 39 timova, od ukupno 284 koliko se prijavilo za učešće, svojim nastupima na rampi i letovima, pa čak i padovima u vodu sa 6 metara visoke rampe neće ni jednog posetioca ostaviti ravnodušnim bilo da su deca ili odrasli.

Program na Adi Ciganliji počeće u 12 časova kada se otvara izložbena zona u kojoj će posetioci moći da pogledaju letelice, razgovaraju i slikaju se sa timovima, a spektakularno otvaranje i prvi let sa rampe očekuje se u 15 časova. Kako bi zabava bila urnebesna do kraja, dobro poznata lica Nikola Đuričko, Ivana Bajić i Ajs Nigrutin biće zaduženi za vođenje programa i davanje dozvola za poletanje dok će takmičare ocenjivati stručni žiri sastavljen od poznatih ličnosti, sportista i stručnjaka za vazduhoplovstvo.

Kako će se odabrati pobednik? Na Red Bull Flugtagu prvenstveno je bitna kreativnost letelice, ali i nastup tima na rampi i daljina. Pre poletanja, svaki tim će imati 30 sekundi vremena za nastup na rampi, a poželjno je da članovi tima budu odeveni u skladu sa svojom letelicom. Nastup na rampi, letelicu i postignutu daljinu ocenjivaće četvoročlani žiri. Iz tog razloga, može da se desi da pobedi letelica koja nije imala najduži let, već je nasmejala publiku do suza.

Pročitajte još i:  Organska kozmetika sada i kod nas!

Timove koji se nađu na pobedničkom postolju očekuju nezaboravne nagrade. Prvoplasirana ekipa imaće priliku da uživa u letu sa predsedničkim avionom Josipa Broza Tita – Daglas DC6, koji se danas nalazi u Red Bullovom Hangaru 7 u Austriji.

Drugoplasirani tim će osvojiti let sa akro grupom Stars iz Novog Sada u mlaznom avionu Galeb G2, dok trećeplasiranu ekipu očekuju padobranski tandem skokovi. Posebna nagrada, u vidu akrobatskog leta, očekuje i tim koji uspe da obori svetski rekord u daljinskom letu od 69,79 metara.

Više informacija o samom dešavanju možete pronaći na www.redbullflugtag.rs.

Vidimo se tamo! :)

Loading...
Ostavite komentar

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

To Top