Prati nas

‘Oči boje duge’ je najveći hit 90-ih, a Dr. Iggy otkriva kako je pesma nastala

Muzika

‘Oči boje duge’ je najveći hit 90-ih, a Dr. Iggy otkriva kako je pesma nastala

Balada Oči boje duge jedna je od najpopularnijih pesama snimljenih 90-ih godina prošlog veka, i sigurno je obeležila karijeru pevača Igora Todorovića, mnogo poznatijeg po nadimku Dr. Iggy.

Numera je snimljena davne 1995. godine, a pevač je otkrio kako je nastala i kome je posvećena.

“Pesma je nastala slučajno. Naš kompozitor je u trolejbusu video neku devojku, svidela mu se i počeo je da zvižduće neku melodiju, došao je kući i majci rekao da ćuti da bi snimio to na kasetofonu. Posle je to prepakovao u kompjuteru. Tako je nastala ta melodija. Kad smo snimili to u studiju i ja i producent smo odmah osetili da će biti veliki hit, ali da će biti baš toliki mega hit i toliko vremena trajati, to niko nije mogao da pretpostavi”, rekao je Dr.Iggy u emisiji Ami G show.

Todorović i dalje snima pesme, i priznaje da mu se današnja muzika koja se snima u našoj zemlji sve manje dopada. “Ne dopada mi se ova sadašnja muzika, iskreno. Nemam ništa protiv ljudi koji rade to, ali ja to ne slušam. Ja volim stare balade iz devedesetih godina, volim muziku devdesetih, više stranu nego domaću. Volim ovaj neki moderan haus, ali veseliji, čim je nešto depresivno to mi ne odgovara”, otkrio je on.


Loading...
Klikni da komentarišeš

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top