Prati nas

Od Diznija do Malibua: kako je loša devojka postala ona stara Miley ponovo?

Hot!

Od Diznija do Malibua: kako je loša devojka postala ona stara Miley ponovo?

(foto: Film Magic)

(foto: Film Magic)

Kada je Miley Cyrus u nedavnom intervjuu izjavila da nije ni slutila da će napisati pesmu kao što je Malibu mnogi su se zapitali šta je sada skandalozna zvezda pripremila još šokantnije od stihova o konzumiranju narkotika i psihodeličnim vizijama koji su obeležili prethodni album.

Međutim, nakon premijere pesme i spota svi su zaista ostali u šoku, ali pozitivnom. Miley se vratila u punom sjaju, sa širim osmehom nego ikad, odevena u jednostavne haljine dok šeta idiličnim predelima i peva o tome kako je ponovo pronašla davno izgubljenu sreću.

No, vratimo se nekoliko godina unazad kako bismo u potpunosti razumeli u čemu leži snaga numere Malibu. 

Cyrusovu smo upoznali još kao klinku, u okviru Diznijevog TV formata Hannah Montana. Međutim, godinama kasnije saznaćemo šta se krilo iza blistavog osmeha te uzorne devojčice koja nam se smešila sa rančeva za školu, pernica, svezaka i majica koje su nosili klinci širom sveta. Bila je to korporacija koja joj je, prema sopstvenom priznanju, isprala mozak i upropastila život. “Kada sam imala 11 godina izvadili su mi sve zube i stavili veštačke kako bih imala osmeh koji je njima bio potreban”, otkriće ona u jednom intervjuu, dodavši da je produkcija koja ostvaruje snove dece širom sveta srušila njene, odnosno da je zbog njih izgubila nit između iluzije i stvarnosti. “Ne samo da sam glumila u seriji nego su imali za mene spremljeno i ono što treba da govorim u intervjuima. Izmislili su i moju privatnu ličnost. Dolazila bih kući nakon što sam celog dana glumila nekog drugog, ležala bih na krevetu i pitala se ko sam zapravo.”

Kada se, po isteku desetogodišnjeg ugovora, konačno otrgla iz kandži Diznija, Miley je pokušala shvati ko je zapravo, ali je naišla na osudu. Ceo svet joj nije dozvoljavao da odraste, nosi nešto kraće haljine i peva o momcima. “Pobogu, ti si uzor deci osnovnoškolskog uzrasta”, moglo se čuti na sve strane.

Jedino utočište koje je imala bio je Liam Hemsworth, harizmatični mladić kog je upoznala jednog leta u suncem i romantikom okupanom filmu Poslednja pesma, a zatim se ono što je prikazano na ekranu pretvorilo u stvarnost. Prvi put u životu za Mileyno dobro.

Međutim, 3-godišnja veza, ozvaničena i vereničkim prstenom, okončana je 3 godine kasnije i tada nastaje prelomna tačka u životu Cyrusove, slična ona koja je u karijeri Christine Aguilere nazvana prljavom (Dirrrty), a u Rihanninoj dobrom devojkom koja je postala loša (Good girl gone bad). Ipak, Miley je otišla dalje od obe jer njena transformacija nije bila toliko spoljašnja koliko unutrašnja, mada ne treba zanemariti ni to što je obrijala pola glave i što se na svakih nekoliko nedelja pojavljivala sa novom tetovažom.

(foto: Popsugar)

(foto: Popsugar)

Ceo svet je brujao o tome što je na koncertima i dodelama nagrada transparentno palila džointe, otkrivala grudi u želji da se ženske bradavice tretiraju necenzurisano kao muške ili nosila ispotencirano kič kostime sa elementima marihuane i muškog polnog organa. Njene izjave iz celog tog trogodišnjeg buntovnog perioda su mahom skandalizovale javnost, čak i onda kada je imala argumente za svoje tvrdnje. “Provokativno vam je to što ja ližem čekić i cenzurišete moje spotove jer mogu uznemiriti nekoga, ali vam je sasvim normalno što je većina serija koja se prikazuje na TV-u prepuna krvi, ubistava i homofobije.”

U celoj toj gunguli koja je imala samo za cilj da izazove što veći šok, nastala je i jedna od najlepših pesama naše generacije – Wrecking Ball. Nikada nismo čuli Miley tako iskrenu do srži i ogoljenu. Nikada, sve dosad. Doduše, sa tom razlikom što je Malibu oda sreći, dok je Wrecking Ball predstavljao jedan od najpotresnijih vapaja ostavljene duše koja je ostala bez onoga kome je pripadala.

Miley i Liam su se pomirili pre nekoliko meseci i obnovili zaruke, te je njen svet je ponovo dobio neke svetlije boje zbog tog mladića, koji bi uvek, kada bi ga pitali šta misli o tome što njegova bivša devojka sada nastupa naga i radi sve te stvari koje ne priliče jednoj devojci, odgovarao: “To što mi nismo više u vezi ne znači da je ne volim i ne znači da ne vidim šta se krije iza svega toga, a to je najčistija duša koju sam imao sreće da sretnem u životu. I vi ćete to jednog dana videti, kada prestanete da posmatrate njenu površinu i zagledate se u srž.”

(foto: FilmMagic)

(foto: FilmMagic)

I tako je nastao Malibu. Iskreni, poetični dnevnički zapis o devojci koja se samoj sebi čudi što je ponovo srećna i želi da živi u tom momentu zauvek. “Da mi je neko pre 3 godine rekao da ću napisati ovakvu pesmu, ne bih mu verovala”, reći će Miley u jednom od stihova.

I tek na samom kraju idiličnog spota, kada pomislimo da je iznenađenjima došao kraj, Miley zadiže majicu i skoro pokazuje grudi, ali odustaje od toga, sa jasnom porukom: Promenila sam se, ali sam ostala ista.

I, Miley, mi te baš takvu volimo.


Loading...
2 komentara

2 Comments

  1. Sharapova is Queen

    12. 05. 2017. at 12:52

    Predivna je. :D

  2. Zet Zarko

    02. 06. 2017. at 19:01

    Ko je ovo pisao….??? Srcecepajuce :( Od ovoga moze da se rikne…

Ostavi komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

To Top